Počinje ABA liga, teški protivnici u prvom kolu za naše momčadi

ABA liga se vrača, a time i službeno započinje nova sezona. Naše momčadi u prvom kolu imaju teške zadatke. Protivnici su to koji će sigurno biti na vrhu ili blizu vrha ove sezone.

Prvi na teren izlazi Cibona koja će u petak odmjeriti snage protiv osvajača ABA Superkupa Crvene zvezde. Momčad vođena Milanom Tomićem na početku sezone izgleda odlično. Zvezda je dovela mnoge nove igrače. Neki od njih su Ragland, Zirbes, Perperoglou te Faye. Ozbiljna i vrlo poznata imena. Cibona ako želi ovdje slaviti mora odigrati perfektnu utakmicu. Vukovi nisu izgledali dobro u pripremnim utakmicama te izgleda da im fali još jedan ili dva kvalitetna igrača da ove sezone uopće ostanu u ligi. No, ukoliko izvuku nešto iz ove utakmice ili jednostavno odlično odigraju možda bi mogli dobiti igrači veliki poticaj i motivaciju za nekakav bolji rezultat ove sezone nego što se očekuje.

Na redu je hrvatski prvak koji u subotu dočekuje Partizan. Cedevita je favorit u ovom susretu te dobrom igrom i rezultatom može pokazati ostatku lige svoju snagu. Partizan s druge strane nije imao dobro pripremno razdoblje, ali u Superkupu su se pokazali u dobrom svijetlu. Vođeni od strane Nenada Čanka, mladog trenera koji je čini se uspio dobro posložiti svoju momčad. Najveća prijetnja Cedeviti će biti Australac Jock Landale. Uz njega treba se posebno paziti na Zagorca i na Marcusa Paigea. No, iako je Partizan jak ukoliko ih Vitamini ne podcijene pobijedit će.

Za kraj u ponedjeljak Zadar igra protiv mlade momčadi FMP-a. Zvezda im je pokupila pola momčadi, ali oni svake godine dovedu nove mlade igrače koji su motivirani i žele se pokazati u najboljem svijetlu. Zadrani su u ABA Superkupu pružili odličan otpor Cedeviti te su spremni za novu sezonu, iako im fali još jedan igrač na poziciji centra. Zadrani moraju obratiti posebnu pozornost na Matica Rebeca, Ammanuela Diressu te na Duopa Reatha. Zadarska sezona može biti dobra, nemaju oni tako lošu momčad. Za dobar rezultat ovakve utakmice u kojima nema favorita moraju pobjeđivat te bi ostanak u ligi trebali lagano osigurati.