ABA liga: Zvezda “na mišiće” izborila pobjedu protiv Cibone

Array

Prvo kolo ABA lige Cibona je odigrala protiv Zvezde. Očekivala se dominantna predstava domaćina, ali Vukovi se do kraja nisu dali te su pružili čvrsti otpor Zvezdi. Vodila je Zvezda gotovo cijelu utakmicu. No, nisu se ni u jednom trenutku uspjeli odvojiti na veću prednost. Nažalost Cibona je popustila zadnjih nekoliko minuta te je Zvezda na kraju slavila rezultatom 78:68.


ABA liga, 1. kolo, 28.9.2018

Crvena zvezda – Cibona 78:68 (21:20, 21:15, 17:21, 19:12)

(Ragland 22 (7as), Faye 12 – Ljubičić 17, Rozić 13)


Dobro su Vukovi ušli u utakmicu. Na početku su došli do nekoliko vrlo laganih poena te su iskoristili možda malu uspavanost Zvezde. Dok je u napadu sve funkcioniralo tu prvu četvrtinu u obrani su bili katastrofalni. Zvezda je potpuno iskoristila svoju premoć ispod koša te su Faye, Zirbes na početku, a onda u drugoj četvrtini i Ojo dominirali u prostoru ispod koša. No, unatoč tome Cibona se nije dala. Šut ih je fantastično služio. Pogotovo se u odličnom svjetlu pokazao Marko Ljubičić koji je svojim dobrim rješenjima u napadu napakostio domaćinu. Ipak to vodstvo gostiju nije dugo trajalo. Čim je Tomić uveo Čovića i Oja tijek se potpuno promijenio i Beograđani rade seriju 17:0. Došli su Srbi na solidnu prednost, ali ubrzo se Cibona pribrala i koliko toliko prije početka odmora je smanjila prednost.

Drugi dio je krenuo kao i prvi. Joker s klupe Igor Marić u samo tri minute je zaredao s nekoliko trica i time je potpuno svoju momčad vratio u egal. Mučila se Zvezda, nikako nisu uspjeli primiriti požrtvovnu momčad Vukova. Sve dok Ragland nije odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Počeo je ulaziti u solo prodore koje je bez problema završavao, pa onda i svojim šutevima za tri koji su počeli ulaziti. Cibona se pokušala vratiti u utakmicu uz pomoć svojeg Amerikanca, ali jednostavno nije išlo. Zvezda je na kraju sačuvala pobjedu.

Vukovi su se približili na minus pet u završnici (71:66), ali više od toga nije moglo.

Beogradski Amerikanac se pokazao boljim od onog zagrebačkog. Joe Ragland je predvodio Crveno-bijele s 22 ubačaja, dok je Raley-Ross ovog puta zakazao s 2 poena i šut iz igre 1/7. Međutim, valja svakako spomenuti dobru partiju Marka Ljubičića koji je ubacio 17 poena.

Related Articles