Počinje U-19 Svjetsko prvenstvo, upitan nastup Dragana Bendera

Array

Danas u 13 sati i 15 minuta po lokalnom vremenu započeti će U-19 Svjetsko prvenstvo na Kreti. Hrvatska se nalazi u skupini A zajedno s Egiptom, Iranom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Hrvatska je jedan od glavnih favorita, a u turnir ulazi nakon uspješno odrađenog pripremnog turnira u Dubrovniku gdje su s uvjerljivih 91:66 savladali vršnjake iz Turske.

Nakon bronce na zadnjem Europskom prvenstvu očekuje nas puno jače natjecanje. Mislim da je najvažnije pokazati se u najboljem svijetlu. Temeljni cilj je da maksimalno unaprijedimo našu igru. Ako u tome uspijemo bit ću zadovoljan“, najavio je prvenstvo trener Ante Nazor.

Roster naše reprezentacije sačinjavaju: Ante Toni Žižić (Cibona), Roko Badžim (Šibenik), Ivan Majcunić (Gorica), Marko Arapović (Cedevita), Borna Kapusta (Zabok), Nik Slavica (Cibona), Ivica Zubac (Cibona), Dragan Bender (Maccabi, Izrael), Ivan Karačić (Široki), Goran Filipović (Split), Luka Božić (Zagreb) i Ivan Vraneš (Zadar).

U sastavu je trebao biti Cedevitin Lovro Mazalin, ali ozljeda prsta zbog koje mora pauzirati šest tjedana izbacila ga je iz konkurencije za ovaj turnir. Osim na Mazalina, prema najnovijim informacijama, Nazor bi mogao ostati i bez usluga Dragana Bendera no njegov razlog drugačije je prirode.

Naime, Benderov agent Maurizio Balducci oglasio se izjavom kako mu je Hrvatski košarkaški savez rekao da Dragan neće moći nastupati na prvenstvu ako na parketu neće nositi sponzorske, Jordan Brand, tenisice. Ne bi to bio nikakav problem da Bender nije pod ekskluzivnim ugovorom s Adidasom koji mu brani nošenje obuće drugih marki.

Jako smo tužni. Želio je braniti boje svoje zemlje, ali izgleda kako su marketinški razlozi ispred sportskih. Jako sam tužan zbog svih njegovih suigrač i trenera. Napravili su odličan posao zadnja tri tjedna“, napisao je Balducci u izjavi za portal DraftExpress.

Veliko je pitanje kako će se ova situacija rasplesti te hoće li Bender i HKS uspjeti pronaći nekakvo sporazumno rješenje. Ovo je u najmanju ruku amatersko ponašanje Saveza koji samo dan prije početka natjecanja obavještava Bendera o ovom potezu.

S Benderom ili bez njega, Hrvatska prvenstvo otvara večeras u 19.30 susretom protiv Egipta. Sve utakmice grupne faze i šesnaestine finala te razigravanja od 9. do 16. mjesta moći ćete pratiti uživo na Youtube kanalu FIBA-e, https://www.youtube.com/fiba.

Related Articles