Završnica juniorske Eurolige, Hezonja nastupa za Barcelonu

Od danas do nedjelje, osam klubova će u Londonu odmjeriti snage na završnici juniorske Eurolige (Nike International Junior Tournament – NIJT) koji se održava za vrijeme Final Four Eurolige na kojemu nastupa i naš Ante Tomić.

Sparsi iz Sarajeva su svoje mjesto osigurali pobjedom na turniru u Rimu, Joventut Badalona je bio najbolji u španjolskom L’Hospitaletu, Lietuvos Rytas Vilnius u Vilniusu, a Crvena zvezda u Beogradu. Euroliga je naknadno uputila pozivnice Barceloni za koju igra Mario Hezonja, francuskom INSEP-u te juniorskim reprezentacijama Kine i Engleske.

Kini i Barceloni je ovo treći uzastopni nastup na završnici Nike International Junior Tournament (NIJT), a prošlogodišnji pobjednik je bio Lietuvos Rytas. Na NIJT turnirima svoju priliku su tražili i juniorske selekcije Splita, Cibone i Cedevite, ali ostali su bez zapaženog uspjeha.

Utakmice u skupini igraju se od danas do subote u londonskom dvorani Soccerdome, a finalna utakmica se igra u O2 areni, dvorani u kojoj će se igrati nekoliko sati kasnije finalna utakmica Eurolige.

Hezonjina Barcelona nalazi se u skupini B s sarajevskim Sparsima, INSEP-om iz Pariza te reprezentacijom domaćina. Prvu utakmicu igraju danas u 18 sati protiv Engleske.

Podsjetimo, u prvom izdanju juniorske Eurolige Zagreb CO je u finalu u Barceloni pobijedio Žalgiris (76:65) ponajviše zahvaljujući dobroj igri Šarića i Hezonje koji su upisali po 19, te Mavre sa 16 poena.