Srijeda, 4 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Podcast: Marin Mrduljaš – “Nije dobro za naše klubove što ih nema na europskim parketima”

  Naš novi gost u podcastu bio je Marin Mrduljaš Babo, ljubitelj loptanja pod obručima i komentator Sport kluba.Babo je između ostaloga pričao o svome novinarskom početku, reprezentaciji i njegovom sudjelovanju i radu sa stožerima..

  - Advertisement -

  Kako ste odlučili postati komentator i odakle Vam strast za košarku?

  „Počeo sam na HTV-u gdje se emitirala emisija Arena na kojoj su se mogli javljati gledatelji. Tu sam vodio par reportaža te sam potom otišao na lokalne televizije i 23 godine sam radio na radio Dalmaciji“.

  _
  _

  Kako danas gledate na Hrvatsku košarkašku reprezentaciju. Znamo da ste bili puno puta zajedno s reprezentacijom. Pamtite li više svijetle ili tamne stvari u reprezentaciji?

  „Nažalost, bilo je više tamnih stvari otkako sam ja bio u stožeru reprezentacije. Jako se volim sjetiti kvalifikacija u Torinu za OI 2016. kada smo se plasirali na Igre osvojivši turnir. Jako sam bio sretan u prijenosu “.

  Da, kada smo već spomenuli tamne stvari u reprezentaciji, sjećamo se svi jedne od najvećih krađa u povijesti košarke u Beogradu 2005.

  „Da, sudac je bio La Monica. Moram Vam priznati, niti jedan sudac me ne iritira kao on. Uvijek traži da je u centru pozornosti za vrijeme utakmica, ali dobro nećemo puno o suđenju. Ipak je i dalje u vrhu Eurolige.“

  Što mislite hoćemo li se plasirati na OI 2021?

  „Uvjeren sam da hoćemo mada neće nam biti lako. Prva prednost nam je domaći teren u Splitu i nadamo se da NBA neće promijeniti termine play-offa kako bi naši najjači igrači mogli biti prisutni na turniru.“

  Kako danas gledate na naša tri najjača kluba Zadar, Cibonu i Split?

  „Iskreno razočaran sam zbog toga što naših klubova već godinama nema na europskim parketima. Zapravo me ljuti to što se naši klubovi zadovoljavaju s osam ili deset pobjeda u ABA ligi. Smatram da nam to nije dobro za boljitak naše košarke na klupskoj razini“.

  Hvala gospodinu Mrduljašu što je bio naš gost.

  CIJELI PODCAST:

   

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE