Poljska bez Gortata na Eurobasketu?

Array

Marcin Gortat, centar poljske reprezentacije i NBA momčadi Phoenix Suns, napustio je reprezentativni trening kamp zbog odlaska u Phoenix gdje će posjetiti fizioterapeuta.

Podsjetimo, Gortat je ozljedio stopalo pred kraj regularnog dijela NBA sezone i od onda muku muči s tom ozljedom, koja očito nije sanirana do kraja.

Centar Poljske je za službenu stranicu Eurobasket 2013 izjavio: “Idem u Phoenix trenirati normalno, ali isto tako da se sastanem sa fizioterapeutima Phoenix Sunsa. Imao sam ozbiljnu ozljedu koja se sporo oporavljala. Najgore od svega je to da se ne mogu odmarati, posebno u trenucima kada moram naporno trenirati za Eurobasket.“

Gortat očekuje povratak suigračima iz reprezentacije do 19. kolovoza ukoliko sve bude u redu, no navijači Poljske s pravom se brinu o njegovom nastupu u Sloveniji jer vrlo je lako moguće da Gortat ne zaigra. Ovakav rasplet sigurno ne bi smetao našim reprezentativcima jer Poljska je u skupini s Hrvatskom.

Spomenimo i da autsajder u našoj skupini, Češka, ima problema s ozljedama. Kapetan reprezentacije, Petr Benda mogao bi propustiti Eurobasket zbog ozljede koju je zadobio još u veljači u svom klubu, CEZ Nymburku. Iako ozlijeđen, Benda je igrao do kraja sezone, a sada je to očito došlo na naplatu.

Related Articles