Srećko Medvedec na klupi Dubrave

Array

Srećko Medvedec će nakon dugo vremena ponovno zasjesti na klupi Dubrave. Ovom iskusnom košarkaškom stručnjaku (61) početak trenerske karijere je povezan s osnivanjem Košarkaškog kluba Dubrava u kojemu je bio jedan od osnivača kluba.

Nakon Dubrave otišao je u Cibonu gdje je bio zadužen za njezin projekt Donu, a u Cedeviti je u nekoliko navrata vodio seniorsku momčad, bio zadužen za sve mlađe kategorije te je vodio drugu ekipu Mladost. Na klupi Hrvatske reprezentacije 1998. godine zamijenio je Petra Skansija i vodio je naš prvi sastav u pet kvalifikacijskih utakmica. Odlične je rezultate postigao s juniorskom selekcijom Hrvatske, 1994. je osvojio drugo, a 1996. prvo mjesto na Europskom prvenstvu dok je 1995. bio četvrti na Svjetskom prvenstvu.

Angažmanom Medvedeca Dubrava zasigurno ističe kandidaturu za povratak u A1 ligu gdje nije igrala od 2011. godine. Dosadašnji trener Ivan Lozanić, koji danas s U16 reprezentacijom putuje u Ukrajinu na Europsko prvenstvo, u novoj sezoni vodit će juniore Dubrave.

Pripreme u Dubravi počinju 20. kolovoza, a sve novosti vezane uz ovaj košarkaški klub koji je kroz svoj pogon izbacio dosta kvalitetnih igrača možete pročitati na redizajniranoj stranici www.kkdubrava.hr.

Related Articles