Pop se oprostio od košarke na najljepši način

Završetak posljednjeg kola regularnog dijela španjolske Endesa lige ujedno je označio i najavljeni rastanak Marka Popovića i ‘Fuenlabrade’, kluba u kojem zadarski organizator igre gotovo da ima status božanstva.

Oproštaj je bio upravo onakav kakav jedan velikan i zaslužuje. Posljednju prvenstvenu utakmicu kompletna je momčad odigrala u dresovima na čijoj je poleđini bilo jedno jedino prezime – POPOVIC, Markove slike preplavile su tribine, a Zadraninu je posvećen i prekrasan, poprilično emotivan, petominutni video uradak koji možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=62jy4nITJaI.

Erupcija oduševljenja i vrhunac emocija u dvorani uslijedili su nakon što je Popović pogodio ovu dalekometnu tricu: https://www.youtube.com/watch?v=QX1q-fyi4Vc, čime se od košarke oprostio na najljepši mogući, ali i na svoj karakterističan način.

Popović iz španjolskog kluba odlazi kao njegov peti strijelac u povijesti kada su u pitanju utakmice španjolskog prvenstva, a zanimljivo da prvo mjesto čvrsto drži još jedan hrvatski igrač, a danas trener – Velimir Perasović.

Inače, posljednja ‘Popova’ utakmica obilježena je pobjedom ‘Fuenlabrade’ nad momčadi ‘Iberostar Tenerife’, i to nakon produžetka, a Zadranin je za 16 minuta igre ubacio 12 poena. Od predstavljanja, kasnijeg ulaska u igru, pa do samog kraja susreta, sve vezano uz njega bilo je popraćeno iskazivanjem velike količine zahvalnosti i poštovanja pune dvorane.

Sve u svemu, u Španjolskoj je danas došla kraju još jedna bogata karijera vrhunskog hrvatskog sportaša kojoj se svi skupa možemo samo – duboko nakloniti.