Popis juniorskih reprezentativaca za turnir u Kini

Array

Hrvatska košarkaška juniorska reprezentacija će od 13. do 29. travnja sudjelovati na turniru u Kini – 2015 ATLAS Four Nations Tournament.

Radi se o tri turnira koji će se igrati u različitim gradovima, a reprezentacije su iste.  SAD, Litva, Hrvatska i domaćin Kina će od 16. do 20. nastupiti u Ningdu City (Jiangxi Province), od 20. do 24. u Nanchang City (Jiangxi Province), a  posljednji je od 24. do 28. u gradu Shenzhen City (Guangdong Province).

Izuzetno smo ponosni što smo dobili poziv na ovaj turnir. Velika je to čast. Prije svega, zadovoljan sam što je hrvatska juniorska reprezentacija prepoznata po svojoj kvaliteti. Čim pogledate imena reprezentacija koje su pozvane jasno vam je o kakvom se turniru i kvaliteti radi. Time sam još više sretan što je i Hrvatska dio ovoga – izjavio je trener ove selekcije Darko Kunce koji će voditi juniosku reprezentaciju na EP umjesto Slavena Rimca.

U18 reprezentacija trenera Kuncea i U19 trenera Ante Nazora nastupa ovo ljeto na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Očekivanja od ove nadarene generacije su velika. Prilika je to da se neki igrači s donjeg popisa nametnu i pridruže Draganu Benderu, Toni Žižiću. Lovri Mazalinu i ostatku selekcije u Grčkoj.

Nastupe nekih s popisa možete pratiti na poluzavršnim turnirima PH koji se do sutra igraju u Šibeniku i Osijeku.

Popis juniorske selekcije Hrvatske za turnir u Kini:

Nikić Krešimir (1999, Cibona), Ljubičić Krešimir (Rudeš), Mikšić Karlo i Turudić Benedikt (Cedevita), Vrkić Domagoj i Jelenković Toni (Zadar), Dubelj Petar (Dubrovnik), Radovčić Krešimir (Šibenik), Kalpić Franko (Kvarner 2010), Bulešić Lovro (Stoja), Perković Ivan (Jolly) i Lazić Vuk (Zagreb).

Darko Kunce je trener, pomoćnik će mu biti Rober Jurković, Đorđo Petronio putuje kao fizioterapeut, a vođa delegacije je Vladimir Vanjak.

Related Articles