Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Poraz – Francuska zasluženo u četvrtfinale

  Velike smo stvari najavljivali no nismo ih napravili. Nismo bili pravi na ovom prvenstvu – rekao je Bojan Bogdanović nakon utakmice.

  - Advertisement -

  Naši su opet imali dugačke crne rupe i na kraju su poraženi od bolje momčadi u utakmici za četvrtfinale.

  [rezultat id=882]

  Hrvatska u utakmicu kreće sa standardnom petorkom: Lafayette, Bogdanović, Simon, Šarić i Tomić.

  Fantastičan ulaz Bojana Bogdanovića, devet od 13 naših poena za vodstvo od 13:5. Odličan je i Dario Šarić koji je uz koš skoro u potpunosti izbacio iz igre Borisa Diawa. Bojan i Dario su i naši najbolji skakači, već su skupili po četiri skoka.

  Do kraja četvrtine Šarić se još jednom upisuje u strijelce i prvih deset minuta završavamo s odličnih 15:7. Četvrtinu smo završili i počinjemo novu s Damjanom Rudežom, Rokom Ukićem i Luko Žorićem na parketu.

  U nastavku Jasmin Repeša je izrotirao više igrača odmorivši Bogdanovića i Šarića. Više griješimo i Francuzi se u 17. minuti približavaju na samo pola koša razlike (17:18), a odmah po povratku Bogdanovića Fournier dovodi u vodstvo prvi puta Francusku. U skoro osam minuta dali smo samo tri poena.

  Do poluvremena priliku dobiva i Damir Markota, a Lafayette i Bogdanović postižu po koš za 22:23.  Imao je Ukić priliku za vodstvo, ali je i svoj četvrti šut promašio. Bogdanović je najučinkovitiji s 11 koševa, Šarić je skupio 5 skokova dok Lafayette ima jedini tri osobne.

  U lošoj drugoj četvrtini naš izbornik je dao priliku četvorici igrača s klupe, no samo je Rudež uspio ubaciti jednu tricu.


  Tomić, Bogdanović, Šarić, Ukić i Simon će krenuti u drugo poluvrijeme protiv Batuma, Diota, Laurvegnea, Fourniera i Diawa.

  Nastavili smo s lošom igrom iz druge četvrtine. Tricolori su zaustavili Bogdanovića i Šarića što im je bilo dovoljno da otupe napad naših.

  Igra nam se totalno raspada, a na +14 Francuzi dolaze nakon pogrešnih dodavanja Žorića i Markote te dva uzastopna zakucavanja Batuma.

  Bogdanović nas s pet uzastopnih poena vraća u igru i s mini serijom od 7-0 dolazimo na 48:39, a nakon toga slijedi pet fantastičnih minuta Ante Tomića u kojima je ispremiješao francusku obranu ispod koša.

  Vraćamo se u igru i na kraju utakmice imamo čak i Simonov šut za poravnanje, no trica ne ulazi i Francuzi zasluženo idu dalje.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE