Poraz Hrvatske od Češke, sutra protiv Španjolske za drugo mjesto!

Naša mlada reprezentacija poražena je na turniru u Češkoj upravo protiv domaćina. Bila je to jedna teška utakmica u kojoj su Česi većim dijelom susreta i imali prednost te na kraju zasluženo slavili, a pobjedom su teoretski osigurali i prvo mjesto u skupini.

Obje reprezentacije u susret su ušle vrlo raspoložene u napadu te je već na polovici četvrtine na semaforu stajao rezultat 19-17 za Hrvatsku. Gnjidić, Tišma i Rašić zabili su pet trica iz šest pokušaja, ali i Česi su pratili ritam s četiri trice od kojih je Ondrej Hanzlik pospremio tri. No, potom je uslijedio neobjašnjivi pad u igri naše reprezentacije te do kraja četvrtine više nismo postigli koš. Na kratak odmor otišlo se rezultatom 26-19 za Češku.

Druga četvrtina protekla je u uobičajenom tempu, igralo se koš za koš iako su Česi u jednom navratu imali i dvocifrenu prednost. Na odmor se otišlo s prednošću domaćina 41-34 koji su poluvrijeme završili s čak 9 trica na kontu uz skoro 50% uspješnosti.

Ništa novo nismo gledali niti u trećem dijelu susreta gdje su i jedna i druga momčad imale dosta pogrešaka i promašaja iako su kod nas Tišma i Gnjidić otvorili četvrtinu dvjema tricama. Uoči završnice, Češka i dalje ostaje u vodstvu 65-51.

U završnicu susreta Češka ulazi dvjema tricama i serijom 9-2 te povećava prednost na +12 što je do tada bila i najveća prednost na utakmici jedne reprezentacije. Do polovice posljednje četvrtine Hrvatska uzvraća serijom 8-2 te smanjuje na samo 6 poena minusa, ali već u idućem napadu Richard Balint postiže 15 tricu domaćina na utakmici i neizvjesnosti je kraj. Češka je susret rutinski privela kraju i zasluženo slavila rezultatom 81-68 što joj je donijelo i prvo mjesto na turniru ukoliko sutra pobijedi Portugal.

Našu mladu reprezentaciju sutra od 14:30h očekuje susret protiv Španjolske za drugo mjesto!

Related Articles