Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Cibona predstavila novo pojačanje unatoč nepoznatoj sudbini!

  Nathan Reuvers novo je pojačanje Cibone, a stiže s američkog sveučilišta Wisconsin gdje je igrao za njihovu momčad Badgerse. 211 centimetara visoki centar može pokrivati pozicije četiri i pet, a ugovor je potpisan na jednu sezonu uz mogućnost produljenja.

  “Ovo je igrač koji dolazi s velikog sveučilišta. Napadački je talentiran i može napasti licem prema košu, dobrog je šuterskog rangea. Prošao je tu njihovu sjajnu školu. Pratili smo ga još negdje od trećeg mjeseca, analizirali i na kraju se odlučili da je on pravi izbor za nas. Vjerujem da se radi o igraču koji će ostaviti trag u europskoj košarci!” – istaknuo je sportski direktor Marin Rozić.

  “Igrač kojeg smo pratili duže vrijeme. Imao je sjajnu koledž karijeru na prestižnom Wisconsinu koji je poznat po radu s visokim igračima. Jedan je u nizu koji su igrali dobro i nadam se da će nastaviti stopama igrača koji su potekli s tog sveučilišta – Kaminskog, Happa, svi su oni isti profil igrača. Ono što je dobro i važno je da je karakteran, ima dobru radnu etiku, zna zašto dolazi u Europu i Cibonu je prepoznao kao ekipu gdje može napredovati i svojim kvalitetama pomoći u postizanju što boljih rezultata. Može pokriti dvije pozicije, atipičan je. Za visokog centra ima dobar šut za 3, deep range i prijetnja je na više načina u napadu što će nam donijeti dimenziju više. Sigurno da će mu trebati prilagodba na europski stil igre, ali kako je jako talentiran vjerujem da će to kratko trajati.” – zaključio je trener Vladimir Jovanović.

  Proteklu sezonu za Badgerse je u prosjeku bilježio 8.3 poena, 3.3 skoka i 1.3 blokade.

  Ostaje pitanje kako će se Cibona financirati ukoliko uistinu, kako je i najavljeno od strane Tomislava Tomaševića, dođe do zatvaranja ‘pipe’ od strane Grada. To bi značilo i drastično smanjenje godišnjeg budžeta kluba koji je ionako već vrlo tanak. Novih sponzora nema, Roko Prkačin se povukao s NBA Drafta, a proteklih dana spominjale su se i blokade s FIBA-inog arbitražnog suda. Što će biti sa Cibonom ostaje nam za vidjeti…

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave