Poslije Siska Cedevita u Otočcu

Array

Nakon što je u Sisku ugostila momčad Kvarnera zagrebačka Cedevita isto će napraviti i u 13. kolu prvenstva Hrvatske. Ovoga će puta u Otočcu odigrati protiv Jollya. Utakmica će početi u 20.30h, a prijenos će biti na Sportklubu. Iz Cedevite najavljuju kako će biti puno iznenađenja za gledatelje, ali da će utakmicu shvatit maksimalno ozbiljno i na parketu odraditi pravi posao, a sve u svrhu promoviranja košarke u našoj zemlji.

“Iz Siska imamo samo pozitivna iskustva, tako da sličnu situaciju očekujem i u utakmici protiv Jollyja u Otočcu. S druge strane, protivnik koji nas tamo čeka je u svakom slučaju zahtjevniji nego Kvarner. Vidjeli smo da su u zadnjem kolu iznenadili Cibonu u Draženovom domu i praktički su s tom pobjedom osigurali doigravanje. Mogu također reći da je i naša momčad u dobroj formi i to je razlog za naš optimizam. Međutim, morat ćemo ući maksimalno angažirani. Ne smijemo si dozvoliti nikakvo podcjenjivanje. Tražim od igrača pristup kao što je bio i protiv Kvarnera u Sisku i protiv Alkara u Sinju i očekujem da će s takvim pristupom naša kvaliteta doći do izražaja”, rekao je trener Cedevite Jakša Vulić.

Momčad Cedevite možda neće biti u punom sastavu, ali pobjeda će se svakako očekivati.

“Upitno je u kakvom ćemo biti sastavu. Očekujem da će Bracey Wright, koji je propustio zadnje dvije utakmice, biti u momčadi, a s Tomasom je neizvjesna situacija zbog viroze koju je pokupio na putu u Sinj. Bez obzira na naš sastav, mi nemamo drugog izbora nego zabilježiti pobjedu i onda na prvom mjestu dočekati utakmicu s Cibonom, u kojoj bi u direktnom srazu odlučili o broju jedan uoči doigravanja”, dodao je Vulić.

Svoje viđenje utakmice protiv šibenskog sastava i ovaj način promocije dao je i makedonski bek u redovima Cedevite, Vlado Ilijevski, a posebno je istaknuo važnost pobjede u nadolazećem susretu:

“To je za nas vrlo bitna utakmica. Na neki način možda i bitnija nego protiv Cibone jer protiv Cibone znamo što hoćemo, a ovdje trebamo pokazati da smo u nekoj liniji koja ide prema gore kako bi održali taj nivo igre. Ne vrijedi ništa ako Šibenik iznenadi protiv nas kao i protiv Cibone, a mi onda poslije dobijemo Cibonu. To nam u biti ništa ne donosi, tako da je Šibenik jedna stvarno važna utakmica u kojoj trebamo pokazati da smo zaslužili jedinicu uoči playoffa.”

“Sigurno da je to jedna stvar koja donosi popularizaciju košarke. Lijepo je igrati u sredinama gdje košarka možda i nije sport broj jedan pa ljudi dođu gledati košarku i Cedevitu. Nadam se da će to samo ubrzati razvoj košarke u smislu da sve više klinaca zavoli taj sport i počnu igrati”, zaključio je play Cedevite.

I upravu je. Zagrebačka momčad je prva došla na ovu ideju i takve novine sigurno treba podržati i u budućnosti. Cedevita zaista ulaže veliki trud u klub i oko njega i korektno je da naiđu na odobravanje pa i pomoć, a ne samo na prepreke.

Related Articles