Potvrđeno: Veljko Mršić novi trener Cedevite

Nakon iznenadnog odlaska Jasmina Repeše u EA7 Emporio Armani Milano s današnjim danom mjesto prvog trenera preuzima Veljko Mršić. Mršić je posljednje dvije sezone odrađivao ulogu Repešinog pomoćnika, a ove sezone je samostalno vodio Cedevitu u utakmicama Lige za prvaka i doigravanja domaće A-1 lige.

“Sve se odigralo vrlo brzo, ukazano mi je povjerenje što je velika čast i meni obaveza da klub podignemo na još višu razinu, najmanje da zadržimo ove uspjehe koje smo imali posljednjih sezona. Već sam tri godine u klubu, jako dobro poznajem situaciju u momčadi, klupske odnose, a i ljudi u klubu mene jako dobro poznaju. Neće nam trebati puno vremena da povežemo konce i posložimo momčad onako kako svi želimo. Pod tim mislim da pokušamo smanjiti oscilacije koje smo prošle sezone imali i automatski igru dignemo za još jednu stepenicu više.”

Sportski direktor Matej Mamić već je povukao nekoliko poteza u igračkom rosteru, sada slijedi popunjavanje.

“To je pozitivna stvar jer neće biti velikih turbulencija, promjena u tim razmišljanjima jer sam i sam sudjelovao u tome. Ideje koje su imali Repeša i Mamić proteklih tjedana su na tragu mojih razmišljanja. Možda će biti nekih malih razlika u igračima koje ćemo dovoditi što je stvar osobnih afiniteta. Važno je da su definirane pozicije igrača koje ćemo dovoditi. Idemo na NBA Ljetnu ligu i u Orlando i Las Vegas, sportski direktor i ja ćemo obaviti dosta razgovora, snimiti situaciju na tržištu pa ćemo nakon toga donijeti odluke. Stručni stožer ostaje, s time da ćemo dovesti još jednog stručnjaka. Riječ je o velikom igračkom pa i trenerskom imenu s kojim smo u završnici pregovora. Govorimo o strancu, a dok ne potpišemo ugovor ne bih ga imenovao.”

S obzirom na odlazak u SAD pretpostavljamo da će se klub osnažiti stranim pojačanjima?

“Već tijekom godine shvatili smo da ćemo u novoj, ponovno euroligaškoj sezoni, morati ići u tom smjeru. Sezona je rezultatski bila odlična no nisam zadovoljan samim kontinuitetom i kvalitetom naših igara. Kažem, bilo je dosta oscilacija što strana pojačanja mogu ipak iznivelirati. Računamo tu i na neka provjerena igračka imena kao i na možda mlade potentne igrače. Okosnica momčadi je tu, sada roster moramo pojačati ali treba vidjeti što nam je na raspolaganju. O tome više sljedećih tjedana.”