Hezonja raskinuo ugovor s Barcelonom

Mario Hezonja od danas i službeno nije više igrač Barcelone. Najbolje rangiran Hrvat u povijesti NBA drafta dogovorio je sve sa svojim bivšim klubom i slobodan je otputovati u Sjedinjene Američke Države gdje ga očekuje nastavak karijere u Orlando Magicu.

Početnu otkupnu klauzulu od 2 milijuna eura čelnici Barcelone snizili su na 1,6 milijun, ali su zauzvrat tražili pravo prvokupa na Hezonju ukoliko se ovaj odluči vratiti u Europu. Ako pak Barcelona ne iskoristi tu klauzulu, Mario zaigra za neki drugi europski klub on ili njegov novi klub morat će nadoplatiti dodatnih 400 tisuća eura katalonskom klubu.

Hezonjin odlazak u Orlando najavljen je za sutra pa je za očekivati da će kroz dan ili dva nakon dolaska biti predstavljen tamošnjim navijačima. Odmah po dolasku biti će registriran za Ljetnu ligu koja počinje u subotu i održava se baš u Orlandu.

Orlando će u Ljetnoj ligi imati svoje dvije momčadi, Bijela (White) i Plava (Blue), a Mario bi trebao odigrati jednu ili dvije utakmice. Prvog dana na rasporedu su utakmice protiv Detroit Pistonsa (B) i Los Angeles Clippersa (P) nakon kojih slijedi Indiana Pacers (B, P), Oklahoma City Thunder (P), Memphis Grizzlies (P) i Brooklyn Nets (B).