#234

Povijesni amaterski All-Star susret

U prvom, povijesnom, susretu All-Star selekcija hrvatske CroHoops lige i slovenske PARKL lige sinoć su u Mariboru pred 150 gledatelja uspješniji bili domaćini rezultatom 86:70 (44:29). Najbolji strijelac susreta bio je krilni igrač domaćina Jure Ritlop sa 34 poena a u redovima gostiju Vedran Brozović sa 32 poena.

Već u samom početku revijalnog susreta u prelijepoj dvorani mariborske II. Gimnazije postalo je izvjesno da će hrvatska ekipa teško parirati uigranom i u borbi za skok vrlo snažnom slovenskom kolektivu.

Prva dionica okončana je tako rezultatom 31:9. Vrijedi zapisati da je prve poene za goste iz Zagreba iz reketa postigao centar Gluhak, a Brozović ubacuje prve dvije od svojih ukupno šest trica na susretu.

CroHoops All-Stars već početkom druge četvrtine preuzimaju inicijativu na terenu te angažiranom igrom u obrani te preciznim šutom s distance dobivaju drugu (13:20) i treću dionicu (22:25) susreta.

Ipak, domaćin u četvrtoj dionici, nošen nezaustavljivom izvedbom poletnog 201cm visokog Ritlopa (dva sjajna zakucavanja) lakoćom grabi do pobjede konačnim rezultatom 86:70.

Uzvratni susret na rasporedu je u subotu 14.4. u zagrebačkom Boćarskom domu.