Pozitivno aktivna Cedevita, održan kup za mlađe uzraste

Array

Jučer je završen “Cedevita kup”. Utakmice su se igrale na zagrebačkom velesajmu, a na turnir je bio organiziran od strane košarkaškog kluba Cedevita. Na njemu su nastupali dječaci rođeni 1998. i 1999. godine, a samo natjecanje je bilo internacionalnog karaktera.

Na turniru je nastupilo šest momčadi: Cedevita, ABC Basket, Budućnost, Posušje/Čapljina), Olimpija i Rudeš. Turnir je osvojila ekipa Budućnosti pobijedivši u finalu domaćina, a u utakmici za treće mjesto susrele su se momčadi ABC Basketa i Olimpije u tom susretu slavili su momci iz ABC Basketa. Popović iz Budućnosti bio je najkorisniji igrač turnira, a Čarapić je bio najbolji strijelac, on je također igrač istoga kluba.

Turnir je prokomentirao i bivši hrvatski reprezentativac, a danas trener u mlađim kategorijama Cedevite: Vladan Alanović. “Bio je ovo turnir za igrače ’98. i ’99. godište, no mi smo pokušali malo više razigrati generaciju ’99. godište, a imali smo četvoricu igrača ’98. godište, koji su bili mala pripomoć”, rekao je na kraju turnira trener Cedevite Vladan Alanović, čija je momčad prije finala u skupini pobijedila ABC Basket i Posušje/Čapljinu. “Igrači Budućnosti u finalu su zasluženo pobijedili. Fizički su bili jači, a i košarkaši su bolji. Imali smo puno propusta u obrani, neke stvari što smo se dogovorili nismo uspjeli provesti i bila je to zaslužena pobjeda Budućnosti.”

Treneri ostalih momčadi također su se vrlo pozitivno očitovali o turniru i njegovim prednostima. Igrači mlađih uzrasta nemaju često prilike igrati sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja te je ovo iskustvo vrijedno i u tom pogledu. Nadamo se kako će u budućnosti biti još ovakvih prilika jer je sigurno da oplemenjuju mlade igrače u svakom pogledu.

Poredak grupe A:
Cedevita 2-0
ABC Basket 1-1
Posušje/Čapljina 0-2

Poredak grupe B:
Budućnost 2-0
Olimpija 1-1
Rudeš 0-2

Utakmica za treće mjesto
ABC Basket – Union Olimpija 59:47 (20:19, 17:11, 8:9, 14:8)

Finale
Cedevita – Budućnost 50:74 (11:26, 12:11, 9:26, 18:11)

Related Articles