Poznati igrači Sjevera i Juga za All Star utakmicu u Požegi

Array

Košarkaški spektakl kakav Požega još nije vidjela, a u kojem će nastupiti košarkaši Cedevite, Cibone, Zagreba, Split Jollyja i drugih je sve bliže, a organizatori tvrde da sve teče prema planu za održavanje 20. All Star utakmice 19. ožujka u požeškoj sportskoj dvorani Grabrik s početkom u 18 sati.

Kako piše požeški portal 034portal.hr, kao uvertiru u glavnu utakmicu požeški gradonačelnik Zdravko Ronko je najavio okršaj između veterana Grada Požege i košarkaške ekipe Hrvatskog sabora u kojoj nedostaju još dva igrača, ali Ronko kaže kako će ekipa biti kompletna do utakmice koja započinje u 15,45 sati.

“Zadovoljstvo mi je što će upravo košarkaši otvoriti novouređeni Grabrik koji će već u petak biti potpuno u funkciji” – rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza.

Vladimir Englman, tajnik ŽKK Požega je zamolio publiku da u 17,30 bude u Grabriku.

“Već u 17:45 je predstavljanje igrača, a nastupit će akrobatska skupina iz Slovenije te plesne skupine Ilijane Lončar i Marine Mihelčić. Uz njih bit će natjecanje u zakucavanju i pogađanju trica, tako da će program trajati više od 2 sata. Svi koji dođu imat će priliku dobro se zabaviti jer je ovo nešto što se u Požegi ne viđa često, a pitanje je kada ćemo opet imati takvu priliku” – kazao je Englman.

Boris Jakimenko, stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza također jamči pravi spektakl.

” Siguran sam u atraktivnu igru, pozvani su najbolji igrači ABA i A1 lige te maksimalno kvalitetni treneri. Očekujemo i velik broj igrača i trenera u publici i naravno, punu dvoranu gledatelja jer to daje posebnu draž ovom spektaklu. Bez obzira na prijateljski karakter očekujem pravu utakmicu i rivalitet između ekipi Sjevera i Juga” – navodi Jakimenko za 034 portal.

Utakmicu će igrati i jedan rođeni Požežanin, Dino Buturac, košarkaš ekipe Jolly JBS koji će nastupiti za ekipu Juga. Organizatori najavljuju i vrhunsku šestorku koja će se natjecati u tricama i drugu šestorku u zakucavanju te kažu kako će u obje kategorije nastupiti po jedan Požežanin.

Odluku o rosterima ekipa donio je Stručni savjet HKS-a sastava Bojan Matković, Neven Spahija, Ivan Sunara, Vladimir Vanjak i Boris Jakimenko.

Sjever

1. Wright, Carl Bracey Arman (Cedevita)
2. Babić, Luka (Cedevita)
3. Tomas, Marko (Cedevita)
4. Bilan, Miro (Cedevita)
5. Segarić, Juraj (Zagreb)
6. Strawberry, Darryl Eugene (Cibona)
7. Blassingame, Jerel (Cibona)
8. Šarić, Dario (Cibona)
9. Lež, Robert (Zabok)
10. Budimir, Veljko (Osječki Sokol)
11. Pandurić, Luka (Darda)
12. Batina, Marko (Đuro Đaković)
Treneri
Lutz, Danijel (Cibona)
Helbich Zoran (Osječki Sokol)

Jug

1. Ross, Ronald (Jolly JBS)
2. Butorac, Dino (Jolly JBS)
3. Krivec, Bojan (Kvarner 2010)
4. Škifić, Jure (Kvarner 2010)
5. Sobin, Josip (Split)
6. Travis, Romeo Von (Zadar)
7. Ramljak, Marko (Zadar)
8. Kraljević, Filip (Split)
9. Matić, Josip (Alkar)
10. Vukušić, Vedran (Split)
11. Kaštropil, Franko (Zadar)
12. Gabrić, Tomislav (Jolly JBS)
Treneri
Nazor, Ante (Zadar)
Milačić, Damir (Alkar)

Related Articles