Pregled igara Hrvatica u svijetu

Array

Donosimo vam treće izdanje analize učinka Hrvatica koje nastupaju u svojim klubovima diljem svijeta. U ovom kolu su najefikasnije Hrvatske igračice bile Emilija Podrug, Ana Lelas, Iva Grbas, Jelena Ivezić i Sonja Kireta, svaka s po 13 poena.

Francuska

U desetom  kolu francuske prve lige odigran je dvoboj između domaćeg Lyona za kojeg nastupa Emilija Podrug i Perpignana za kojeg nastupa Iva Ciglar. Lyon je bio uvjerljivo bolji i slavio  rezultatom 81:55. Od naše dvije igračice Emilija Podrug je za 13 minuta provedenih na parketu zabila 13 poena. Iz igre je imala 6 ubačaja od 8 pokušaja. Za tricu nije šutirala, a od dva slobodna bacanja zabila je jedno. Pridodala je tome i 4 skoka. S druge strane Iva Ciglar nije imala svoj dan. Za 17 minuta koliko je provela na terenu nije postigla niti jedan koš i imala je samo 1 asist. Ana Lelas je sa svojim Montpellierom slavila na domaćem terenu protiv Bourgesa rezultatom 76:51. Naša reprezentativka je za 26 minuta koliko je provela u igri postigla 13 koševa uz šut iz igre 4-11 (1-3 za 3 poena, 4-4 slobodna bacanja). Učinku je pridodala i 3 skoka.

U Francuskoj drugoj ligi Iva Grbas je sa svojim Limogesom ubilježila još jedan poraz. Njen Limoges je poražen od Calaisa rezultatom 111:47. Iva je postigla 13 koševa.

Španjolska

Lisa Karčić je sa svojim Hondarribia Irunom ubilježila pobjedu. U sedmom kolu španjolskog prvenstva poražena je ekipa C.B. Bembibre  rezultatom 57:50. Za 33 minute koliko je provela na parketu Lisa je postigla 7 poena uz šut iz igre 3-7 (1-3 za tri poena. Još je imala i 5 skokova. Perfumerias Avenida Ive Slišković  je ostvarila pobjedu protiv ekipe UNB Obenasa rezultatom 72:68. Iva je za 21 minutu provedenu na terenu postigla 8 poena uz šut iz igre 3-7. Zabila je i oba slobodna bacanja.

Poljska

Wisla Can Pack naše Petre Štampalije je u jedanaestom kolu poljskog prvenstva na svom parketu porazio ekipu AZS Rzeszow sa 72:42. Petra se nije upisala u listu strijelaca u 14 minuta koliko je igrala.

Turska

U šestom  kolu turskog prvenstva Ceyhan  Jelene Ivezić je  na svom terenu porazio ekipu Antakya rezultatom 71:60. Jelena je za 21 minutu u igri postigla 13 koševa uz šut iz igre 5-11 (3-5 za tri poena). Tome je pridodala i 5 skokova.

Anđa Jelavić je sa Samsunom  poražena od ekipe Mersin. Rezultat je bio 78:69, a naša reprezentativka je za 39 minuta provedenih na parketu postigla 12 poena. Iz igre je šutirala 4-12 (2-4 za tri poena). Zabila je dva slobodna bacanja od četiri izvedena. Učinku je pridodala 7 skokova i 2 asistencije.

Italija

Sonja Kireta je sa svojom Parmom poražena od ekipe Lucca rezultatom 53:42. Za 28 minuta koliko je igrala, naša igračica je postigla 9 koševa.  Iz igre je šutirala 4-10 dok je slobodna bacanja izvodila 1-4. Uz to je skupila i 7 skokova.

SAD

Florida International University za koji nastupa naša Carmen Miloglav je u proteklom tjednu odigrao dvije utakmice na svom terenu . U prvoj protiv sveučilišta IOWA, domaća ekipa je košem u posljednjoj sekundi slavila rezultatom 66:65. U tom susretu za 37 minuta koliko je provela u igri Carmen je postigla 4 koša i tome pridodala 6 skokova. U drugom susretu njena ekipa nije bila te sreće te je poražena od sveučilišta LSU rezultatom 76:69. Carmen je u ovom susretu na parketu provela 33 minute i postigla 10 poena uz šut iz igre 4-5 (2-3 za 3 poena). Učinku je pridodala i 7 asistencija.

University of  Tampa za koji nastupa naša Nina Krstić je pobijedio San Bernardino University rezultatom 62:49.  Nina je u igri provela 4 minute i u tom vremenu se nije uspjela upisati u listu strijelaca. Imala je 2 skoka. U drugom susretu je Tampa pobijedila i San Diego University rezultatom 74:66 nakon dva odigrana produžetka, a naša igračica nije ulazila u igru.

Related Articles