Pregled učinka hrvatskih košarkašica u inozemstvu

Array

Donosimo vam drugo izdanje pregleda Hrvatica koje nastupaju u svojim klubovima diljem svijeta. U ovom kolu najefikasnije Hrvatice su bile Iva Grbas s 20 poena u porazu svog Limogesa od Dunkerquea. Sonja Kireta je također postigla 20 poena u pobjedi svoje Parme nad Chietiom, dok je Anđa Jelavić postigla 17 koševa u porazu svog Samsuna od Canik Blda.

Francuska

U devetom  kolu Francuske prve lige Iva Ciglar je sa svojim Perpignanom slavila protiv Arrasa  rezultatom  71:63. Iva nije postigla niti jedan poen no imala je 9 asistencija.

Emilija Podrug sa svojim Lyonom je na gostovanju kod Mondevillea poražena rezultatom 63:52. U 25 minuta naša igračica je postigla 8 poena i tome pridodala 4 asistencije. Montpellier Ane Lelas je na domaćem parketu poražen od ekipe  Basket Landes sa 75:69.  Naša reprezentativka nije imala svoj dan te je postigla samo 3 poena. Sva tri su bila iz slobodnih bacanja.

U Francuskoj drugoj ligi Limoges Ive Grbas je ubilježio još jedan poraz. Na gostovanju kod ekipe Dunkerque rezultat je bio 80:79. Iva je za 25 minuta na terenu postigla 20 koševa (9-10 šut za 2). Tome je dodala i 3 skoka.

Španjolska

Lisa Karčić je sa svojim Hondarribia Irunom poražena u šestom kolu španjolskog prvenstva od Unigirone rezultatom 81:62. Za 22 minute koliko je provela na parketu Lisa je postigla 5 poena .

Poljska

Deseto kolo Poljskog prvenstva donijelo je dvoboj dva Euroligaša. Wisla Can-Pack naše Petre Štampalije je gostovala kod ekipe CCC Polkowice.  Domaća ekipa je slavila rezultatom 56:49,  a Petra je u samo 4 minute koliko je igrala postigla 2 koša.

Turska

U petom  kolu turskog prvenstva Ceyhan Jelene Ivezić je poražen na svom terenu od ekipe Mersin rezultatom 66:62. Jelena nije postigla niti jedan poen.

Anđa Jelavić je sa Samsunom također poražena na gostovanju kod ekipe Canik Bld. Rezultat je bio 77:61, a naša reprezentativka je za 34 minute provedene na parketu postigla 17 ubačaja. Iz igre je šutirala 7-12 (2-4 za tri poena). Zabila je jedno slobodno bacanje od dva izvedena. Učinku je pridodala 8 skokova i 6 asistencija.

Italija

Sonja Kireta je sa svojom Parmom slavila na gostovanju kod Chietia  rezultatom 70:62. Za 30 minuta koliko je igrala naša igračica je postigla 20 koševa. Iz igre je šutirala 7-13, dok je slobodna bacanja izvodila 6-7. Uz to je skupila i 4 skoka.

SAD

Florida International University za koji nastupa naša Carmen Miloglav je poražen od Florida Gulf Coasta rezultatom 69:45.  Carmen je za 33 minute provedene na parketu postigla 2 poena i tome pridodala 5 asistencija.

Midland University na kojem je Karmen Jeričević pomoćna trenerica poražen je od ekipe Northwestern College rezultatom 86:68. University of Tampa za koji nastupa naša Nina Krstić je na turniru u Saint Leu ubilježio dvije pobjede. U prvom susretu je poražena ekipa Lindenwooda rezultatom 76:43. Nina je u 6 minuta provedenih u igri postigla 1 poen. U drugom susretu Nina nije nastupala, a ekipa je slavila rezultatom 54:48 nakon produžetka.

Related Articles