Preldžić odveo Tursku u četvrtfinale

Još jednu dramatičnu utakmicu odigrala je Turska reprezentacija, a pet sekundi do kraja tricu za pobjedu pogodio je Emir Preldžić za pobjedu nad Australijom 65:64.


Turska – Australija 65:64 (15:18, 34:35, 46:50)

Turska: Preldžić 16 (7 sk), Guler 16 (4 sk), Arslan 11, Akyol 7, Tunceri 6, Gonlum 4 (6 sk), Asik 4, Savas 1, Osman, Ermis, Hersek, Aldemir.

Australija: Baynes 15 (7 sk, 2 bl), Dellavedova 13 (3 sk, 5 as), Ingles 10 (6 sk, 3 as), Bairstow 10 (5 sk), Andersen 6 (6 sk), Broekhoff 5 (4 sk), Newley 3, Motum 2, Gibson, Jawai, Exum, Goulding-DNP.


U sportu se sve vraća, tako se Australcima vratilo njihovo kalkuliranje i namjeran poraz od Angole kojim su završili treći u grupi i tako izbjegli sastav SAD-a sve do polufinala.

Australija je bila bolja u prve tri četvrtine, stalno u vodstvu, dok su Turci stalno stizali prednost “klokana”. Posljednja četvrtina započela je vodstvom Australije od četiri poena razlike, a ubrzo su prednost povisili na plus osam. Na četiri minute do kraja Turci se vraćaju na minus jedan, ali opet slijede Australske minute, a prednost dižu na pet poena razlike na minutu do kraja.

Kod rezultata 59:64, na 48 sekundi do kraja Preldžić pogađa tricu i smanjuje na minus dva. Sljedeći napad Turska je odlično odigrala obranu. Vrijeme za napad Australaca je isteklo i nisu niti šutirali na koš. Krenula je Turska u posljednji napad, a loptu odluke opet je uzeo Preldžić i pet sekundi do kraja pogodio novu tricu za pobjedu. Pokušali su Australci u posljednjih pet sekundi doći do pobjede, ali opet je Turska odigrala dobru obranu, tako da nisu ni uspjeli šutirati na koš.