Brazil razbio Argentinu

Array

Košarkaši Brazila posljednji su četvrtfinalisti Mundobasketa. Argentinci su dobro započeli, no u nastavku se sve izjalovilo i Brazil je pokazao veliku raskoš košarkaške igre i na kraju zasluženo slavio. Prvi puta na turniru se dogodilo da je Scola zaustavljen i Argentinci će tako prije očekivanog napustiti Španjolsku.


Brazil – Argentina 85:65 (13:21; 33:36; 57:49 )

Brazil: Machado, Neto 21, Hettsheimer, Taylor 4, Garcia 5, Huertas, Barbosa 10, Varejao 8, Giovannoni 7, Hilario 7, Vieira 13, Splitter 10

Argentina: Scola 9, Gallizzi, Mata, Campazzo 11, Prigioni 18, Laprovittola, Gutierrez 6, Delia 2, Herrmann 5, Nocioni 4, Bortolin, Safar 10


Na samome početku momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i to sve do završnice prve četvrtine. Tada nastupa iskusni Prigioni te s dvije uzastopne trice donosi Argentini plus sedam. Dobru su zatim održavali sigurnu prednost i u drugoj dionici, no u završnici je Barbosa ipak smanjio brazilski zaostatak na minus tri.

U drugom dijelu potpuno druga priča. Brazilci se s odmora vraćaju vidno raspoloženi i polako preokreću rezultat i preuzimaju inicijativu. Krajem treće četvrtine počinje pad Argentine. Vieira i Neto su trpali nemilice dok je Argentinu Herrmann držao u igri u par posljednjih akcija na još koliko toliko aktivnih minus osam.

Sjajni Neto je nastavio gdje je stao pa je prednost rasla iz minute u minutu. Argentinska obrana se jednostavno raspala i pitanje pobjednika je bilo riješeno već sredinom četvrte četvrtine. Uvjerljivi Brazilci idu tako na Srbe koji su danas šokirali Grčku.

Related Articles