Priči nema kraja: Euroliga ne pristaje na Fibine promjene

Array

Ako ste pomislili da je zavrzlavama između Fibe i Eurolige došao kraj, taj kraj se ne nazire na obzoru. Niti će se nazirati još dugo vremena. FIBA je pomaknula utakmice kvalifikacija za jedan dan, no iz Eurolige ostaju čvrsto pri svome stavu da ovakav kalendar ne rješava problem reprezentacija.

Sastankom u Barceloni euroligaški klubovi nisu pristali na promjenu svog kalendara te neće puštati igrače na reprezentativna okupljanja. Iz Eurolige ističu kako su uvijek bili za to da igrači nastupaju za svoje zemlje, ali da je ovakav kalendar Fibe potpuna ludost i ne misli se uopće na igrače i njihova riskiranja ozljeda, da ne govorimo o umoru zbog igranja razno raznih natjecanja u samo tjedan dana, a uz to i daleka putovanja.

Uz Euroligu je stala i europska košarkaška igračka zajednica koja također ističe da je igranje za reprezentaciju čast, no da je ovaj konflikt Fibe i Eurolige doveo igrače do toga da odlučuju hoće li biti odgovorni prema klubu i ugovoru ili će pokazati odanost reprezentaciji.

Je li ovo početak kraja Fibe? Čisto sumnjamo da će oni ikada odustati od svojih ideja koliko god bile pogubne za igrače, koji su najbitniji u cijeloj priči. Nažalost, tretira ih se kao da su najsporednije uloge nekog kriminalističkog filma.

Related Articles