Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Priopćenje za javnost bivših igrača i trenera KK Split

  Vjerovnici košarkaškog kluba Split, bivši igrači i treneri, poslali su priopćenje za medije kojim se obraćaju javnosti. Prenosimo ga u cijelosti.

  - Advertisement -

  “Poštovani,

  Nakon održanog ročišta za glasovanje o Izmijenjenom planu financijskog restrukturiranja KK Split š.d.d., javnost je upoznata s činjenicom da posao od strane dužnika nije izvršen kako treba. Tijekom procesa sastavljanja tog istog plana predstavnici Grada Splita, kao većinskog vlasnika, su se oglušili na upozorenja od strane vjerovnika da sastavljeni plan iz više razloga nije prihvatljiv.

  Međutim, osobe koje su bile uključene u izradu plana to nije spriječilo da izađu na ročište svjesne da imaju minimalnu podršku i da riskiraju stečaj kluba. Samo je naša organiziranost dovela do toga da se omogući dodatni rok za pregovore u kojem će, nadamo se, osobe koje su za to postavljene i plaćene razgovarati s vjerovnicima kako bi pronašli zajednički jezik i kako bi se spasio najbolji europski košarkaški klub 20. stoljeća.

  Ono što nas najviše smeta je što nas tijekom cijelog postupka predstečajne nagodbe gotovo nitko nije htio saslušati niti ozbiljno razgovarati s nama. Računalo se na to da smo razjedinjeni i da ćemo prihvatiti što god se „baci“ pred nas. Jedina osoba koja je pokazala dobru volju i namjeru da s nama komunicira i nešto konkretno poduzme bio je g. Metod Jurić Šolto. Nažalost, nakon što nije dobio potporu upravnog odbora, morao se povući s pozicije direktora kluba.

  Shodno svemu, uputili smo službeni dopis gradonačelniku Splita g. Ivi Baldasaru u kojem ga molimo da nas u najkraćem mogućem roku primi na sastanak jer vjerujemo da nije upoznat s kompletnom slikom onog što se događa u klubu, a nismo sigurni ni da su ljudi postavljeni u klub od strane Grada voljni riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih uključenih strana. Iskreno vjerujemo da bi nas sastanak s g. Baldasarom mogao dovesti korak bliže rješenju.

  Nadamo se da će osobe na odgovornim pozicijama sada shvatiti ozbiljnost situacije te će predano i savjesno pristupiti izradi novog plana financijskog restrukturiranja kluba s Gripa, prije svega u interesu kluba i radi njegova očuvanja i opstanka. Voljni smo i spremni, kao i do sada, odreći se velikog dijela svog pošteno zarađenog novca, ali nećemo dopustiti da nas se „tretira kao ovce“ i prisiljava da iz predstečajne nagodbe zajedno sa svojim obiteljima izađemo u dugovima (za one koji nisu upućeni, država tretira sportaše kao samostalne djelatnike i očekuje od nas uplatu od cca 3000 kuna svaki mjesec, bez obzira da li je plaća isplaćena, a poznato je da nam se duguje u prosjeku preko 15 plaća). Stoga apeliramo na Grad Split da ne gasi KK Split jer smatramo da to nije u ničijem interesu.

  Ubrzo nakon sastanka obavijestit ćemo javnost o našim daljnjim potezima na konferenciji za novinare.”

  Bivši treneri i igrači,

  Vjerovnici KK Split š.d.d.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE