Pripreme: Šibenik bolji od Alkara, Oldenburg od Cedevite

Hrvatski klubovi nastavljaju sa odigravanjem pripremnih susreta. GKK Šibenik je na Baldekinu bio bolji od Alkara dok je Cedevita nakon pobjede nad Oldenburgom u prvom susretu, doživjela poraz u drugom.

Šibenik je protiv Alkara slavio rezultatom 90:81, a susret su odigrali bez ozljeđenog pojačanja Aleksandra Marciuša koji će izvan stroja biti oko dva do tri tjedna. Nakon uvjerljive pobjede u prvom pripremnom susretu protiv drugoligaša Sonik Puntamike, sada su bili bolji od Alkara.

Cedevita je u Poreču jučer odigrala i drugu utakmicu protiv Njemačkog prvoligaša Oldenburga. Nakon što su u petak upisali tijesnu pobjedu u drugom susretu doživjeli su poraz rezultatom 65:77.

Cedevita je igrala bez reprezentativaca Roka Ukića i Luke Babića, a nisu nastupili i Marko Tomas, Ivan Ramljak te Marko Arapović. Veću minutažu u ovom susretu dobili su mlađi, posebno Lovro Mazalin i Ivan Vučić, a susret je riješen u posljednjoj četvrtini koju je Oldenburg dobio rezultatom 13:23. Najbolji u redovima Cedevite bili su Miro Bilan s 17 koševa i devet skokova te Fran Pilepić s 13 pogodaka.