Slovenci na SAD u četvrtfinalu

Array

Slovenija se plasirala u četvrtfinale pobjedom nad Dominikanskom Republikom. Slovenci su, kao i naši s Francuzima, imali nekoliko crnih rupa, no Dominikanska Republika ipak nije toliko kvalitetna da bi to na pravi način iskoristila. Slovenci su slavili sa zasluženih 71:61.


Slovenija – Dominikanska Republika 71:61 (četvrtine)

Slovenija: Balažić 7, Slokar 9, Nikolić, Prepelič 5, Murić, Blažič 2, Zupan 3, G. Dragić 12, Z. Dragić 18, Lorbek 8, Klobučar 5, Omić 2

Dominikanska Republika: Sosa 6, Fortuna, Coronado 3, Liz, Santana, Garcia 7, Feldeine 18, Vargas 3, Sanchez, Baez 9, Ramon 3, Martinez 12


Nošeni braćom Dragić Slovenci su uspješno odradili okršaj s Dominikanskom Republikom. Slovenci su se mučili u prvome dijelu, naročito se to odnosi na drugu četvrtinu kada su imali minus sedam. No, izabranici Jure Zdovca nakon njegove minute odmora počeli su igrati sjajno i Slovenci su serijom 19:2 uzeli stvari u svoje ruke.

Kako to obično biva u našoj regiji, stvari su se zakomplicirale u drugom dijelu. Ponovno crna rupa Slovenije i Dominikanci se ponovno približavaju na samo minus dva sedam minuta prije kraja. Zatim ipak propuštaju dva napada za potpuni preokret i Prepelič na drugoj strani tricom diže Slovence koji ostatak susreta mirno privode kraju. Kod Slovenaca Zoran je ubacio 18, a Goran Dragić 12 poena, na drugoj je pak strani Feldeine ubacio 18 koševa.

Related Articles