Prkačin i društvo se prošetali pored Splita

Subotnja šetnja rivom ili zagrebačkom špicom preslikana je u utakmici Cibone i Splita u Draženovom domu u sklopu 4. kola HT Premijer lige. Domaćini su se prošetali protiv indisponiranih Splićana koji su se u utakmici “držali” prvih pet minuta.

Cibosi su već nakon prvih deset minuta stekli 12 poena viška, a vrlo raspoložen je na početku bio Amerikanac Gibson koji je u maniri najbolji lijevih vanjskih rukometaša s lijeve strane strane napada pogađao skoro sve što je poželio. Dok su Splićani, nekako usporeno, pokušavali doći na radnu temperaturu, Cibona je već zaključila prvu dionicu s 12 poena plusa.

Iako su jučer imali jednu utakmicu vrijednu zaborava u ABA ligi, umor se nije primjetio s obzirom da je trener domaćih izrotirao cijelu momčad bez rezultatskog deficita. Odlično je priliku iskoristio Roko Prkačin koji se prometnuo u prvog igrača susreta.

Prka je u jurnjavi pokazao raskoš svog talenta, a Cibona je bez problema nastavila stvarati ogromnu prednost.

Na kraju je završilo rezultatom 96:66. Prkačin je uz 21 poen upisao i šest skokova. Shane Gibson je ubacio 14, Bundović i Kovač su dodali po 11. Kod Splita je najefikasniji bio Bajo s 14 poena.

Cibona – Split 96:66