Produžeci u Slavonskom Brodu pripali Zagrebu

Array

Košarkaši Zagreba ostvarili su važnu pobjedu na gostovanju u Slavoniji. Domaćini su vodili sve do posljednje minute kada Mravi ipak uspjevaju izboriti produžetak i na kraju pobjedu 91:96.

[rezultat id=112]

Obje ekipe dobro otvaraju utakmicu, a domaćini dobivaju prvu značajniju prednost tricom Hrvoja Puljka u četvrtoj minuti utakmice kada odlaze na 15:10. Zagreb se držao blizu, ali domaćini nisu ispuštali vodstvo i mirno odlaze na odmor s 26:22.

U drugoj minuti druge četvrtine Karlo Žganec zabija slobodno bacanje i Mravi odlaze na 28:29. Žganec zabija i minutu kasnije kada Zagreb odlazi na 28:35, a tricom Marka Cara prednost raste na osam poena, no Puljko ponovo vraća igru na početak. Do odmora niti jedna ekipa nije uspjela napraviti prednost te utakmica počinje ispočetka na rezultatu 47:47.

Do 25. minute igra se koš za košem, a onda Puljko odovodi domaćine na 67:61. Zagreb ponovo uzvraća i serijom 14:4 prelazi u vodstvo prije posljenje četvrtine. U posljednjoj četvrtini gosti su uspjeli uhvatiti priključak i držati utakmicu u neizvjesnosti te čak otići na +3 minutu prije kraja, ali onda tricom Cara Zagreb ipak uspjeva osigurati produžetak. Imali su domaćini napad za pobjedu, ali nažalost nisu uspjeli zadržati loptu u rukama.

Đuro Đaković uspjeva bolje otvoriti produžetak i tricom Tonija Brnasa podignuti raspoloženje u ekipi, ali Mravi nakon toga serijom 9:1 ipak odnose pobjedu. Najbolji kod domaćina bio je Puljko s 29 poena dok su Brnas i Marino Šarlija pridodali 18, odnosno 17 poena. Mrave su predvodili Matija Poščić s 21 poenom i 12 skokova te Jurjaj Šegarić s 19 ubačaja.

Nadodajmo kako su igrači Đure Đakovića u posljednjih sedam šuteva uzeli sedam trica i niti jednu nisu uspjeli realizirati što bi mogao biti glavni razlog njihova poraza. Zagreb se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto, odmah iza Kvarnera koji ima bolju koš razliku.

Related Articles