Proleta u španjolskom drugoligašu

Hrvatski košarkaš Domagoj Proleta pronašao je klub u kojem će nastupati u ovoj sezoni. Novo odredište ovog 23-godišnjeg Dubrovčanina je španjolski drugoligaš Gipuzkoa BC San Sebastian, gdje će mu društvo praviti još jedan hrvatski košarkaš Mario Delaš.

Proleta sa svojih 207 cm pokriva poziciju visokog krila, a prošlu je sezonu proveo u Češkoj Republici, igrajući za dva tamošnja kluba. Sezonu je započeo u redovima Turi Svitavy, a završio kod trenera Dina Repeše u USK Praha, gdje je odigrao i kompletnu sezonu 2019/20. Ukupno je kroz prošlu sezonu odigrao 33 utakmice, pritom bilježivši 12.8 poena, 4.2 skoka i 1.3 asistencije po utakmici, uz 52% šuta iz igre.

Ovo nije prvi Proletin susret sa Španjolskom, budući da je kao 16-godišnjak iz Dubrovnika otišao u redove velikana Reala iz Madrida, gdje je igrao za njihovu mladu i razvojnu momčad, uz jednu sezonu u trećeligašu El Bulevar de Avila. Nakon toga slijedi povratak u Hrvatsku te po jedna sezona u Zagrebu i Zaboku, te potom već spomenute dvije sezone u Češkoj Republici.

Gipuzkoa je klub koji je prošle sezone s 19. mjestom na ljestvici ispao iz ACB Lige, te se žele odmah vratiti u istu. Potpisi Delaša, Prolete i još nekoliko iskusnijih igrača govore tome u prilog. Ranije u karijeri, dres ovog baskijskog kluba nosili su Damir Mulaomerović i Zoran Vrkić.

Foto: Fiba.basketball

Related Articles