Prometan prijelazni rok diljem Europe

Array

Prijelazni rok je otvoren te su time mnoge momčadi nastavile s kompletiranjem kadrova i popunjavanjem rupa u rosteru. Poslovalo se i dogovaralo za vrijeme blagdana. O tome nešto detaljnije u nastavku teksta.

Prema pisanju bosansko-hercegovačkih medija, reprezentativac BiH i bivši Cibos, Ante Mašić, na pragu je potpisivanja ugovora s Cedevitom. Pretpostavlja se da je Mašić postigao usmeni dogovor i da bi se potpisivanje ugovora trebalo dogoditi za nekoliko dana (početkom siječnja).

Jasmin Hukić, također državljanin BiH i bivši reprezentativac, karijeru će nastaviti u Iranu. Točnije, potpisao je za iransku momčad Petrochimi do kraja sezone. Sezonu je započeo u ruskom Eniseju i završio u talijanskom Casaleu gdje nije izborio produljenje ugovora.

Anadolu Efes, našeg Stanka Baraća, potpisao je dugogodišnji ugovor s talentiranim Okbenom Ulubayjem. Ovaj 16-godišnjak potpisao je sedmogodišnji ugovor s opcijom odlaska u NBA nakon tri godine.

Marqus Blakely, 24-godišnji Amerikanac, službeno je potpisao s njemačkim prvoligašem, Telekom Baskets Bonom do kraja sezone. Tako će mu ovo biti prvo europsko iskustvo. Sezonu je počeo u kampu Los Angeles Clippersa, ali nije zadovoljio i sada je došao kao zamjena Patricku Ewingu mlađem, koji je nedavno raskinuo ugovor.

Related Articles