Promjene u Križevcima, novi/stari trener Zirdum

Array

Pod vodstvom novog starog trenera Marina Zirduma u ponedjeljak su s pripremama započeli i u Križevcima.

Zirdum je prije godinu i pol dana s Križevcima osvojio A2 ligu Sjever, dok je protekle sezone više nego dobro vodio omladinski pogon u istom klubu. Na trenerskoj poziciji zamijenio je Rudolfa Juga koji je postao trener na Kosovu.

No, ono što je još važnije su promjene u igračkom kadru. Već sada se zna kako u narednoj sezoni sigurno neće više biti tu Mladena Gligore, Ivana Mikulića, Josipa Glavinića, Luke Žitka, Marina Zrnića te Ivana Buve koji je bio posuđen od strane Cedevite.

Iz protekle sezone u klubu će ostati kapetan Ivan Svoboda, Igor Čusek, Hrvoje Sertić, Andrija Hrkač, Tomislav Matoić i Bojan Hrandek.

Isto tako dodajmo kako je klub blizu dogovora s Ivanom Grgatom koji će se, ukoliko se dogovore svi detalji, priključiti ekipi u narednima danima. Na probi se nalazi i nekoliko kadetskih i juniorskih reprezentativaca, kao i nekoliko igrača koji su nastupali u prvoj ligi i koji imaju međunarodno iskustvo. Njihova imena će se znati u narednim danima, s obzirom da vodstvo kluba pregovora s pregršt košarkaša.

U Križevcima je ove godine cilj napraviti kombinaciju mladosti i iskustva, kao u većina prvoligaških ekipa, i naravno što prije osigurati ostanak u ligi te da se kroz sezonu promovira što više mladih igraća koji će pristupiti klubu.

Related Articles