Prvi veliki derbi u sezoni

Array

U subotu u 17:00h Cedevita će u sklopu 2. kola ABA lige gostovati kod Zadra. Momčad Sita Alonsa porazima je otvorila ABA ligu i 7Days Eurokup. Očito je da se nova Cedevita, prepuna novih igrača, još uvijek nije uigrala i treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto. No, ništa se drastično još nije izgubilo. Za prvake Hrvatske stoga je bitno da ovo razdoblje dok se momčad još uigrava i dok igrači još traže svoje mjesto u hijerarhiji novokomponiranog sastava prebrodi što bezbolnije.

Protiv Zadra je Cedevita već igrala 21. rujna u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Laktašima i u toj utakmici Zagrepčani su slavili 85:77, s tim da je za Zadar u međuvremenu potpisao Glen Davis, koji je kao novak u sezoni 2007./2008. s Boston Celticsima osvojio naslov prvaka NBA lige, a kasnije je igrao i za Orlando Magic te Los Angeles Clipperse.

“Moramo se fizički oporaviti nakon putovanja u Limoges. Moramo fizički biti odmorni kako bi bili kompetitivni u Zadru. Njih poznajemo bolje nego prošlog protivnika jer smo s njima već igrali u četvrtfinalu Superkupa ABA lige. Tada smo s njima u posljednjih 10 minuta utakmice imali problema i očekujemo i sada tešku utakmicu”, izjavio je trener Cedevite Sito Alonso.

Šuter Filip Krušlin dobro zna koliko su teška gostovanja u Zadru.

“Utakmica u Zadru je uvijek specifična jer znamo da oni imaju jako dobru publiku i tamo nije nikad lako igrati”, rekao je Krušlin. “Mi, nažalost, dolazimo ondje nakon dva poraza, od kojih je jedan poraz na domaćem terenu od Partizana u ABA ligi, i sigurno da nam je ovo prilika da se vratimo na staze pobjeda i da nastavimo dalje prema našem cilju. Sigurno da utakmica neće biti laka, kao što nije nikad kad se igra u Zadru. Međutim, mislim da imamo realne šanse i da trebamo napraviti sve da dođemo do pobjede, koja bi nam u ovom trenutku bila izuzetno bitna.”

Momčad Cedevite u četvrtak se iz Limogesa autobusom zaputila do Pariza. Iz Pariza je zrakoplovom letjela do Zagreba, a potom se, bez izlaska iz zračne luke, zrakoplovom uputila u Zadar, bez još uvijek oporavljenih Ivana Ramljaka i Josha Magettea.

Related Articles