Prvoligaš ne staje s pojačanjima, produžili s mladim igračem

Prošle je sezone slovio za jednog od najperspektivnijih juniora Istre, “titulu” je potvrdio igrama pruženim u prvoligaškom društvu, a za ovu je sezonu spreman učiniti dodatni iskorak. Gvido Guštin, 19-godišnji krilni igrač iz Pazina, produžio je vjernost Bijeloplavima te će i ove sezone braniti boje Pule 1981.

“Iznimno mi je drago što ostajem u redovima Pule 1981, prošla sezona je bila pozitivna u svim pogledima, bio sam jako zadovoljan ekipom, vodstvom kluba te svim uvjetima koje smo imali na raspolaganju” – objašnjava Guštin. “Treninzi su bili na visokom nivou, imali smo velike ambicije, no, na kraju nas je ta cjelokupna situacija s pandemijom prekinula u krucijalnom trenutku. Usudim se reći da smo imali realne šanse da dohvatimo playoff u posljednja tri kola”.

Ambicije će ostati konkretne i u sezoni 2020/21.

“Ulazimo u prvenstvo kao i prošle godine, ligu želimo otvoriti kvalitetno, sa što više domaćih pobjeda, ali, za razliku od prošle sezone, i sa što više pobjeda na gostovanjima” – zaključuje broj 5 Bijeloplavih, koji je prošlu sezonu završio sa 16.9 minuta u prosjeku, uz 4.75 poena i 4 skoka po utakmici. Pored prvoligaških obveza, Guštin je prošle sezone bio i najbolji igrač matičnog mu kluba Pazin u Regionalnoj juniorskoj ligi.

Related Articles