Rađa:”Dobili smo najtežu skupinu, ali postoji nešto važnije od tog turnira”

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas je saznala protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Suparnici naših košarkaša na turniru koji će se igrati u Splitu bit će Tunis i Brazil izbornika Ace Petrovića, odlučio je ždrijeb održan u sjedištu FIBA-e u Ženevi. U drugoj skupini, koja se također igra u Splitu, snage će odmjeriti Njemačka, Rusija i Meksiko.

Prve dvije momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a samo će se ukupni pobjednik turnira plasirati na Olimpijske igre. Predsjednik stručnog savjeta Dino Rađa ovako je prokomentirao ždrijeb:

”Skupina je takva kakve je i volio bih da sad to ostavimo sa strane. Čeka nas puno važnija stvar u ovom trenutku, a to su kvalifikacije za Eurobasket 2021. Mi Hrvati uvijek padamo u euforiju. Ili ništa ne valja ili smo najbolji na svijetu. Već čujem da neki pričaju kako ćemo u Tokio ići po medalju, a zaboravljaju da nas čekaju utakmice u veljači protiv Nizozemske, Švedske i Turske, u kojima ćemo biti bez NBA igrača”, kazao je Rađa, a onda je ipak kratko komentirao skupinu.

”Najteža skupina, ali sve se to može proći. Jaki su i Rusi i Brazilci i Nijemci, ali jaki smo i mi. Nitko tu nije bauk da ga se treba plašiti. Igramo pred domaćom publikom, ako ćemo biti kompletni, imamo odličnu ekipu i ne vidim zašto ne bismo prošli. No ponavljam, za nas su sad primarne kvalifikacije za Eurobasket. Zamislite da to ne prođemo”, zaključio je Rađa.