Radnički suvereno protiv Širokog

Array

U susretu devetog kola regionalne lige Radnički je na domaćem parketu pred 2000 gledatelja pobjedio goste iz Širokog Brijega rezultatom 73:59.Iako se Široki dobro držao u prvoj četvrtini, Radnički pravi osjetniju razliku u drugoj četvrtini koju je čuvao do kraja utakmice. Time je Radnički spojio tri pobjede zaredom.

Široki je susret otvorio petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić. Početak četvrtine je obilježilo mnoštvo promašaja s obje strane. Zatim slijedi razdoblje s nešto čvršćom igrom i igrom koš za koš. Samo dvije minute do kraja Radnički odlazi na 11:6 slobodnim bacanjima Worthingtona. No koševima Šutala i Baraća gosti smanjuju i rezultat je 15:12 na kraju prve četvrtine.

Iako je Radnički na početku druge četvrtine pobjegao na sedam razlike na krilima večeras raspoloženog Amaninga, Široki uspijeva stići na svega dva razlike zaostatka za domaćinima pri rezultatu 24:22.  Domaćini s pet vezanih koševa Markovića i tricom Sinovca odlaze na 32:22 samo dvije i pol minute do poluvremena. Do kraja je Radnički uspio zadržati prednost i rezultat na poluvremenu je 38:27. Najveći problem za goste iz Širokog je bio osam izgubljenih lopti i nedostatak napadačkog skoka.

Na početku treće dionice je Radnički počeo prilično žustrije te je postepeno povećavao svoju prednost na krilima Amaninga i Whitea, kako bi nakon šest minuta košem Ćapina došao do prednosti od 15 razlike pri rezultatu 47:32. Kod Širokog se jedino u tom periodu isticao Planinić. Trener domaćih Muta Nikolić je počeo rotirati svoje igrače, što koriste Šutalo i Šakić koji su svojim koševima do kraja četvrtine smanjili zaostatak za domaćinima, pa je konačan rezultat prije zadnje četvrtine bio 57:46.

Široki katastrofalno otvara zadnju četvrtinu i ne uspijeva zabiti koš gotovo četiri minute i u tom razdoblju gubi dvije lopte, te domaćini rade seriju od 8-0 za najveću prednost od 19 razlike pri rezultatu 65:46. Nikolić je do kraja rotirao momčad i uveo je u igru mladog Miljenovića. Široki je do kraja samo smanjio prednost za konačni rezultat 73:59.

Najbolji pojedinac susreta je Šutalo s 23 koša, Planinić je dodao 12, a Šakić 11 koševa. Kod domaćih se istakao White koji je ubacio 17 koševa i uhvatio devet lopti, a Amaning je dodao 13 koševa i sedam skokova.

Related Articles