Ragusa poražena u finalu WBFAL lige

Array

U finalu regionalne WBFAL lige dubrovačka Ragusa poražena je od Budućnosti iz Podgorice.


Ragusa – Budućnost 51:59 (15:11, 29:30, 40:48)

Ragusa: Petrović 2, Babun 4, K. Zarač, M. Zarač, Matić 28, Tošić 7, Lovrić, Tomičić 6, Čoić, Pocrnjić 2, Dobroslavić, Malada 2
Budućnost PG: Mujović 7, Vučetić, Baletić 26, Vujadinović 6, Caričić, Šofranac, Bajić 4, Dobrović 9, Mugoša 7, Kirberg, Kuželj, Vujačić


Ispitivanje snaga trajalo je prilično dugo, a nakon više od tri minuta bez koša, utakmicu je tricom otvorila Tošić, za vodstvo Raguse. Ista igračica pogodila je zatim iz reketa, a zahvaljujući lakim poenima Tomičić, Dubrovčanke su na polovini prve dionice vodile 7:0. Loš učinak Podgoričanki u napadu prekinula je Mugoša nakon točno pet minuta igre, koja je uz dodatno bacanje smanjila na 7:3. Nakon što su se Podgoričanke vratile u igru Ragusa je napravila još jednu seriju od 6:0 te zaključila prvu u četvrtinu svojim vodstvom od 15:11.

U drugoj četvrtini nakon uvodnih minuta izjednačene igre Budućnost radi seriju 7:0 i prvi put prelaze u vodstvo 25:23. Nastavak četvrtine je donio igru koš za koš te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 30:29 u korist Crnogorske ekipe.

Rezultatska neizvjesnost trajala je i u trećoj četvrtini, sve do finiša, kada su Podgoričanke, uspjele se odlijepiti na 48:40 novom serijom od 6:0.

I kad se očekivao povratak Dubrovčanki u rezultatsku neizvjesnost budućnost je još jednom serijom ovaj put od 8:0 otišla na velikih 59:43 i njihovo slavlje je moglo početi.

Nagrada za najboljeg strijelca finalnog turnira pripala je kapetanici Raguse Ivoni Matić.

“U sportu uvijek neko mora izići kao pobjednik. Znale smo da se nećemo prošetati i da nas očekuje težak posao. Međutim, dozvolile smo Podgoričankama da nas u nastavku prestignu i pobijede. Nema razloga za ljutnju, suđenje je bilo izvanredno. Ovaj poraz moramo shvatiti kao nešto pozitivno, jer iz ovoga moramo izvući pouke,” rekla je Ivona Matić nakon finala.

Related Articles