Ramljak i Segarić: Atmosfera je pozitivna, idemo po pobjedu

Array

Naša U20 košarkaška momčad sutra igra ključnu utakmicu za prolazak u daljnji dio Europskog prvenstva, gdje ih u 15:45 dočekuje nezgodna momčad Švedske. Bez obzira na nesretan poraz u prvom kolu te negativan omjer pobjeda i poraza u ovom trenutku, trijumf protiv Skandinavaca osigurava ostanak u Diviziji A i mogućnost borbe za dobar rezultat na natjecanju. Za kratak pregled situacije, upitali smo Marka Ramljaka i Juraja Segarića.

Prvo je Marko dao kratak komentar na općenito stanje u momčadi i natjecateljskoj grupi.

Došli smo ovdje s nepotpunim sastavom, te nema totalnog autsajdera kao nekad, posebno je takva situacija prisutna u našoj grupi, ali bez obzira na to mislim da ova ekipa može i mora osigurati ostanak u A diviziji, odnosno pobijediti Švedsku.”

Osvrnuli su se zatim malo na utakmicu protiv Turske, kao i onu protiv Ukrajine.

Ramljak: “Poraz od Turske nas je dosta istrošio. Imali smo pobjedu do zadnje sekunde a nepunih 24 sata nakon takvog poraza već smo morali igrati s Ukrajinom koju smo morali pobijediti te nije bilo lako igrati. Međutim, do pet minuta prije kraja kontrolirali smo sve i onda je uslijedio neobjašnjivi pad prilikom kojeg su nas uspjeli stići, odvesti utakmicu u produžetak i povesti četiri koša razlike. No, mi smo ipak uspjeli izvući pobjedu, što je izgledalo vrlo teško.”

Segarić: “U utakmicu protiv jake Turske ušli smo vrlo motivirano i s jakom željom za pobjedom. Željeli smo startati s pobjedom, no Turci su nam pružili jak otpor i pogodili u zadnjim sekundama taj šut koji im je donio pobjedu.”

“U drugu utakmicu smo također ušli s istom željom za pobjedom koja je postojala i u prvoj. Jednostavno, nakon mirnog tijeka utakmice, zadnjih šest minuta smo se malo opustili te dopustili Ukrajincima da svojim pritiskom i s par pogođenih šuteva vrate rezultat u egal i izbore produžetak. No, produžetak je otišao u našu korist i tu dosta bitnu pobjedu smo uspjeli “izvući”.

Par riječi trebalo je reći i o porazu od Crne Gore.

Ramljak: “Fizički i psihički umor iz te dvije utakmice sustigao nas je treći dan protiv Crne Gore, kada smo uistinu bili indisponirani, što je bila posljedica tog umora. Nismo imali šanse i doveli smo se u situaciju da nam zadnja utakmica odlučuje o ulasku u drugi krug.”

Segarić: “Tu utakmicu smo otvorili solidno, s par pogođenih šuteva, no Crnogorci su držali jako visok tempo tijekom cijele utakmice i jednostavno su svojom zonom i pritiskom odveli utakmicu u svoju korist te zasluženo pobijedili.”

Sutrašnja utakmica sa Švedskom sljedeća je na rasporedu, reprezentaciji nasušno treba pobjeda da bi prošla u drugi krug i ostala u Diviziji A. Očekivanja su pozitivna.

Ramljak: “Uvjeren sam da posjedujemo kvalitetu potrebnu za osiguravanje ostanka u Diviziji A, premda je Švedska vrlo nezgodan protivnik, iako ga mnogi smatraju autsajderom, posebno u Hrvatskoj. Oni imaju igrače koji igraju u Barceloninoj B momčadi te Italiji, a nedostaje im jedan vrhunski igrač. Bez obzira na to, ja vjerujem u našu ekipu I pobjedu. Između ostalog i zato što je atmosfera u momčadi super, a ona je i razlog zbog kojeg smo pokazali borbu na svakoj utakmici, imali fantastičan broj skokova svaku utakmicu i zbog kojeg ćemo sutra pobijediti.”

Segarić: “Švedska je nezgodan protivnik te i njima treba pobjeda za prolazak u drugi krug. Mi smo jako motivirani i želja za pobjedom je ogromna. Očekujemo vrlo snažnu i borbenu utakmicu te se nadamo pobjedi i prolasku dalje.”

Kao i Ramljak, Segarić ističe pozitivnu atmosferu unutar momčadi.

Segarić: “Atmosfera je jako pozitivna i motivirajuća. Svi se nadamo pobjedi koja će nam omogućiti prolazak dalje, nadamo se da će se to i ostvariti.

Što poručiti, osim da želimo našim igračima da odigraju na najboljoj mogućoj razini te se plasiraju u drugi krug. Momci, sretno!

Related Articles