Rašić napustio Cibonu i potpisao za zadarski klub!

Veliki Cibonin talent Sandro Rašić novi je igrač KK Sonik Puntamika. Posao potpisivanja ugovora obavljen je danas. 

Rašić je bio na meti mnogih klubova HT Premijer lige, no odlučio se za klub iz grada košarke. Prepoznao je ambicije Zadrana i ozbiljnost pristupa radu stručnog stožera predvođenog trenerom Hrvojem Vlašićem i njegovim pomoćnikom Stipom Kulišom te procijenio kako je za njegov napredak Sonik najbolje rješenje u ovom trenutku. Među Puntamičane dolazi kao slobodan igrač, a treninzima će se priključiti u četvrtak 20. kolovoza ujutro. 

Rođen je 1. travnja 2001. godine u Slavonskom Brodu. Visok je 196 cm. 

Košarkom se počeo baviti u prvom razredu osnovne škole kao sedmogodišnjak u Školi košarke Brod. 2014. godine je prešao u KK Svjetlost. Briljirao je u svim uzrasnim kategorijama nakon čega odlazi u zagrebačku Cibonu.

Sa Zagrepčanima osvaja naslov juniorskog prvaka ABA lige i to baš u rodnom Slavonskom Brodu. Uvršten je u prvu petorku prvenstva i vrlo brzo potpisao prvi profesionalni ugovor s Cibonom.

Iako smo vijest da je Rašić novi igrač Sonika objavili proteklog tjedna, Ivan Velić je napise o tome da Sandro više nije igrač Cibone odbacio te dodao:

“To su uobičajene stvari u našoj košarci. Tako to ide kod nas Hrvata očigledno. Neke stvari se ‘bace’, pa tko se uhvati. Čiji je to interes, ne znam. U takvim situacijama gubi najviše sam igrač. On mora znati kojim će putem ići i ne padati pod nikakve utjecaje. Rašić ima ugovor s klubom, a kakva će biti odluka o njegovoj budućnosti to ćemo tek odlučiti. Hoće li biti među 12 ili ćemo ga posuditi, odlučit će rad na treninzima. Jedna bitna stvar kod mladih igrača je da su u petom i šestom mjesecu jako trenirali, pa imamo primjerice situaciju sa Sandrom koji je u svibnju imao 103 kg, a sad ima 92. To je 11 izgubljenih kilograma kroz rad i to je jedan skroz drugačiji igrač u odnosu na taj period. Ako ništa, ogromnu stvar smo napravili za njega i njegov budući klub, bila to Cibona, Sonik ili netko treći, to ćemo mi odlučiti.”

Od danas, Rašić je igrač Sonik Puntamike. Nakon Marina Vručinića i Lovre Runjića ovaj je vrsni šuter treće pojačanje Zadrana za novu sezonu. Roster još nije zatvoren pa iz Sonik Puntamike u nadolazećim danima valja očekivati još novosti. 

Related Articles