Zabok potpisao dva nova igrača

Polako se slaže rostera Zabok za nadolazeću sezonu u Premijer ligi košarkaša Hrvatske. Jučer je dvogodišnji ugovor sa Zabokom potpisao Gabriel Marić, a još prošli tjedan isto to je učinio i Matej Gašpert.

Rođeni Sinjanin, Gabriel Marić, 2016. godine preselio se u Split, gdje se zadržao dvije sezone, da bi se u sezoni 2018./2019. vratio u Alkar. Tu je odigrao dvije vrlo dobre sezone, a posebno je bila uspješna prošla u kojoj je zabijao prosječno 11 koševa, a uz to je skupio i 2,9 skokova i 1.7 asistencija po utakmici. Marić je visok 202 centimetara, a igra na poziciji krila. Važno je istaknuti da je redovito selektiran u sve mlađe dobne reprezentacije Hrvatske, a trenutno je član U-20 reprezentacije.

Sve smo se dogovorili za jedan dan, zadovoljan sam što ću biti u Zaboku i dat ću sve od sebe za boljitak kluba. Prvi dojmovi su odlični, nemam nikakvih primjedbi. Očekujem da ćemo zadržati dobre rezultate koje ovaj klub postiže, a ja ću dati svoj maksimum – izjavio je Gabriel Marić.

Za razliku od njega Riječanin Matej Gašpert se nakon igranja u omladinskom pogonu Cedevite odlučio za nastavak školovanja u Americi i paralelno igranje košarke. Prošle je godine debitirao za seniorsku momčad St. Mary’s Ratlersa iz San Antonia gdje je imao prosjek od 6,4 koša i 4,5 skokova po utakmici. Još ga jedan ispit dijeli od diplome, a njegov raniji povratak u Hrvatsku uvelike je uvjetovala i pandemija Covida-19. Gašpert je visok 210 centimetara i naravno igra na poziciji centra.

Nakon četiri godine u Americi zaželio sam se Hrvatske. Zabok mi je pružio priliku, nadam se da ću ju iskoristiti. Vjerujem da će prva sezona moje profesionalne karijere biti odlična, dat ću sve od sebe da tako bude – govori Matej Gašpert.

Marić i Gašpert debitirat će za Zabok danas u pripremnoj utakmici u Zagrebu protiv Dubrave koja će početi u 19.30 sati.

Related Articles