Rasplet A1 kvalifikacija: Danas će biti poznat novi prvoligaš

Array

Utakmicama između Ribola Kaštela – Škrljevo i Grafičar – Gorica past će zavjesa na ovogodišnje kvalifikacije za A1 ligu. Nakon njih znat ćemo novog prvoligaša, kao i klub koji će za taj ranog igrati protiv Slavonskog Broda, posljednjeg u Ligi za ostanak.

I prije tih utakmica poznato je da će Borovo biti peti, pobijedili su pretposljednji Grafičar u posljednjem kolu, no s nedovoljnom razlikom da bi se podigli na ljestvici. Preostaje još borba za prvo i drugo mjesto, za njega konkuriraju Ribola Kaštela, Gorica i Škrljevo. Utakmice uživo pratite na crosarka.com/a1-kvalifikacije.

Škrljevo (5-2)

Škrljevčani mogu matematički osvojiti i prvo mjesto, a i u borbu za drugo ulaze s lošije pozicije od dva direktna konkurenta. Na ruku im nije išlo slavlje Kaštela u Gorici jer im sada za razigravanje nije dovoljna samo pobjeda u Sućurcu.

Zoran Dragojević
Foto: Fabijan Černeka

“Ima milijun ‘ludih’ kombinacija, a mi idemo na pobjedu. Bila ona ostvarena s jednim, deset ili petnaest koševa razlike, bitno je da se piše. Šteta je i žalimo za time što Gorica nije pobijedila Kaštelane u subotu, ali protiv toga mi jednostavno ne možemo ništa” – rekao je trener Zoran Dragojević za SportCom.

Prvaku Zapada za prvo mjesto igra poraz Gorice u Ludbregu i njihova pobjeda na gostovanju kod Kaštelana. U tom slučaju bi bili bodovno izjednačeni, ali Škrljevo je bolje u međusobnim utakmicama.

Ipak, realnija je borba za drugo pošto je teško očekivati da Goričani padnu na sjeveru. Za drugo uzastopno razigravanje za A1 potrebna im je dvoznamenkasta razlika jer bi se zatvorio krug tri ekipe s istim ukupnim i međusobnim omjerom pobjeda i poraza. Prije posljednje utakmice Gorica je na +28 u međusobnim ogledima, Kaštela je na -5, a Škrljevčani imaju -23.

Gorica (5-2)

Goričani samo u jednom razvoju događaja neće osvojiti drugo mjesto. Na kraju će biti treći ako izgube u Ludbregu, a Škrljevo slavi na gostovanju kod Kaštela. Sumnjamo da će igrači Zvonimira Kovačevića to dopustiti jer ulog je prevelik.

Bili su glavni favoriti za direktan prolaz u A1 ligu i imali su sve u svojim rukama, no posljednji minimalni poraz na svom parketu ih može koštati prve lige.

Zoran Kovačević
Foto: Fabijan Černeka

“Šteta zbog poraza, moramo dalje, jer šanse su nam otvorene. Pred nama je još jedna utakmica. Dok god imamo sve u svojim rukama borit ćemo se do kraja. Vjerujem da momčad ima snage za ulazak u Prvu ligu, no nažalost dešava nam se ta blokada prilikom ulaska u utakmicu. Moramo to probiti, ali ja vjerujem u svoje dečke i vjerujem da možemo otići do kraja“ – rekao je trener Kovačević nakon utakmice protiv Kaštela.

Očekivanom pobjedom protiv Grafičara osigurali bi dodatnu utakmicu sa Slavonskim Brodom, a i minimalno slavlje Škrljevčana bi im donijelo prvo mjesto.

Ribola Kaštela (6-1)

U najboljoj poziciji je prvak juga. Posljednju utakmicu igra na svom parketu i potrebna mu je bilo kakva pobjeda protiv Škrljeva. To su si osigurali pobjedom u derbiju u Velikoj Gorici. Koš za pobjedu postigao je mladi Dragan Bender koji je uspio sastaviti dva dana odmora.

Kaštela
Foto: Krešimir Černeka

Naime, Bender (97) je imao izuzetno naporan tjedan. Od srijede do petka je s po 40 minuta na parketu predvodio juniore do plasmana u završnicu Prvenstva hrvatske, a u subotu je u Gorici igrao jednu od ključnih uloga u derbiju. Isti slučaj je bio i sa Ante Toni Žižićem, tako da je bila očekivana odluka da ne igraju u nedjelju posljednju utakmicu juniorskog PH.

Poraz devet razlike bi ih odveo u razigravanje, a veći poraz bi im na kraju donijelo razočaravajuće treće mjesto.

Kaštela najbolje stoji na kladionici i ima sve u svojim rukama. Ipak, treba sačekati kraj utakmica jer je Škrljevo već pokazalo da može igrati protiv njih. U prvoj su utakmici uvjerljivo slavili, a na trenutke imali su  i 28 poena razlike.

Related Articles