Razočaravajuća utakmica Hrvatske

Array

Srpska ženska reprezentacija na Eurobasketu u Francuskoj pobijedila je Hrvatsku. Srpkinje su vodile gotovo tokom cijelog meča i na kraju zasluženo slavile rezultatom 64:77. Hrvatska si je s ovim porazom zatvorila vrata četvrtfinala i više nema niti teoretskih šansi da se nađe tamo.


Hrvatska – Srbija 64:77 (12:23, 33:44, 51:62)

Hrvatska: Lelas 12, Mišura 12, Režan 14, Salopek 0, Ivezić 4, Ivanković 0, Jelavić 10, Slišković 9, Ciglar 0, Bosilj, Benić, Vrdoljak 3
Srbija: Radocaj 9, Vulić 0, Čađo 4, Krnjić 0, Jovanović 7, Milovanović 19, Butulja 0, Matić 2, Ajanović 6, M.Dabović 11, A. Dabović 12, Rad 7


Bolje su Srpske igračice ušle u utakmicu i nakon par početnih minuta imale su 9:0. Mi smo prve poene postigli tek u šestoj minuti. Vrlo smo nervozno igrali u prvoj četvrtini posebno u fazi napada. Malo su se naše probudile i preko Lelas i Ivezić smanjujemo na 6:11. Ipak Srpkinje uzvraćaju i sa šeset vezanih poena odlaze opet na plus jedanaest.

Četvrtina je završila rezultatom 12:23.

Naše su ozbiljnije ušle u drugu četvrtinu i smanjile minus, a vratili smo se igrom ispod koševa. Kada dođe do lakih poena odmah je i obrana sigurnija koja se na očigled stabilizirala i postala pokretnija. Trenerica Srbije zove time-out i nakon njega opet su stare ekipe na parketu, Srpkinje rade 5:0 seriju i opet odlaze na deset razlike.

Do kraja se više-manje igralo koš za koš, a na veliki odmor otišlo se s plus jedanaest za Srpkinje.

Odlično su naše ušle u nastavak utakmice. Preko Jelavić i Lelas radimo seriju 5:0 i smanjujemo na šest poena zaostatka, ali protivnice uzvraćaju serijom 7:0 i vraćaju razliku. Brzo i efikasno igralo se u trećoj dionici igre. Srpkinje su sjajno šutirale iz vana i nisu nam dopuštale da se priližimo, a četiri minute prije kraja trećeg dijela otišle su protivnice na najvećih plus šesnaest.

Hrvatice su se malo pribrale i do kraja smanjile na minus jedanaest.

Do pola četvrte četvrtine razlike u rezultati se nije značajnije mjenjala. Tricom Jelavić smanjujemo na minus osam, ali Režan promašuje nemoguće, nakon toga dajemo dvije čiste lopte i iz kontri Srpkinje bježe na dvanaest razlike, a naše u sljedećem napadu niti ne šutiraju na koš.

Hrvatska je imala previše izgubljenih lopti, njih čak 23. Uz to je bilo i puno promašenih zicera, a niti obrana nije bila na visokoj razini. Srpkinje su bile bolje i smirenije u ključnim trenutcima i zasluženo slavile.

Kod nas su najbolje bile Rezan sa 14, a Lelas i Mišura su ubacile po 12 poena. Kod Srbije istaknule su se Milovanović sa 19 i Dabović sa 12 poena.

Related Articles