ABA liga produžila rok 15 dana za Široki i Vojvodinu

Array

Iako su to zaslužili na terenu regionalna liga čini se dosta daleko za Široki i Vojvodinu. Podsjetimo, ova dva tima su plasmanima u svojim nacionalnim ligama izborili ABA ligu.

Široki je došao do finala Bosne i Hercegovine u kojem je izgubio od Igokee, ali pošto je u direktnom duelu Bosne i Slovenije prva bila uspješnija dobila je predstavnika više. Ista stvar je s Vojvodinom. Oni su bili četvrti u košarkaškoj ligi Srbije, a Srbi imaju pravo na četvrtog predstavnika jer su u minuloj sezoni bili bolji od nas.

Ipak problem je tu. Obje ekipe ne mogu igrati besplatno već moraju platiti pozivnicu koja košta 150.000 eura, a za oba ova kluba to su jako veliki novci i do njih neće lako. Vojvođani će kako sada stvari stoje gotovo sigurno odustati od natjecanja, a na njihovo mjesto trebao bi doći Radnički koji će sigurno imati novaca za pozivnicu.

O mjestu koje pripada Širokom još ne postoje špekulacije, ali prema nekom zdravom razumu pozivnica bi mogla biti ponuđena Jollyju.

Vodstvo lige dalo je rok do 5.7.2013 za oba kluba da uplate gore spomenutu svotu i tako zaigraju u regionalnom natjecanju i sljedeće godine. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se odigrati ova priča i nadamo se kako će imati sretan kraj po oba tima jer su to zaslužili tamo gdje bi to trebalo biti najvažnije, a to je na terenu.

Related Articles