Real Madrid osvojio titulu prvaka Španjolske!

Košarkaši Real Madrida su osvojili naslov prvaka Španjolske, nakon što su u 4. utakmici finala igranoj u Barceloni pobijedili domaćine rezultatom 74:68.

Madriđani su u utakmicu ušli dosta bolje, te su kanonadom trica Rudyja Fernandeza (tri trice zaredom) poveli 14:5, a na pet minuta do kraja prve četvrtine i 19:8, ponajviše zahvaljujući Campazzu i Randolphu. Barcelona je ipak konsolidirala redove, ali je prvih deset minuta ipak završeno u korist kraljevskog kluba (24:21).

Druga četvrtina je također prošla u izjednačenoj igri, a Real je na predah otišao sa plus 4 poena razlike (37:34).

U nastavku je Barcelona pala u igri, a Madriđani su ponovno tricama torpedirali Blaugranu i otišli na velikih devet poena razlike, no Pangos, Claver i Singleton ne dozvoljavaju Realu da još poveća razliku, na ulasku u zadnjih deset minuta su Kraljevi imali osam poena viška.

Zadnja četvrtina nije donijela preokret Barcelone te je Real mogao započeti proslavu naslova prvaka u glavnom gradu pokrajine Katalonije.

Predvodili su ih Randolph s 10 poena i šest skokova, Tavares s 10 poena i čak 13 skokova, Fernandez s 12 poena i Campazzo s 15 poena i devet skokova. U redovima Barcelone najbolji je bio Pangos s 16 poena, Singleton je zabio 12 poena, a naš Ante Tomić je imao 4 poena i šest skokova.