Repeša izbornik od veljače!

Array

Nekoliko dana nakon prekida suradnje sa španjolskim prvoligašem Unicajom, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša vratio se u Hrvatsku. Trenutno se nalazi u Dubrovniku, odakle će započeti “Akcija Slovenija”. Za 24sata.hr Repeša je progovorio o neproduživanju suradnje s Unicajom te Hrvatskoj reprezentaciji.

“U četvrtak sam završio sve formalnosti s Unicajom i odmah se vratio, a u utorak predstavljamo reprezentativni program za ljeto.”

Kratko se osvrnuo o razlozima rastanka s Unicajom:

“Okolnosti su bile takve. Najvažnije za klub je to što Unicaja zadržava kontinuitet u Euroligi. Za jednu pobjedu pobjegli su nam i ulazak na završnicu Kupa kralja i četvrtfinale Eurolige i doigravanje. Koga više zanima to što smo s ukupno 60 posto pobjeda kroz sezonu nadmašili prethodnih pet sezona Unicaje?”

A zatim je otkrio pomalo nevjerojatne detalje vezane uz njegov odlazak:

“O mojem ostanku u Malagi nije bilo govora još od veljače. U siječnju je Unicaja potpisala Joana Plazu i sve je bilo jasno. Samo što o tome nisam želio niti smio govoriti, kao što nisam smio govoriti ni o reprezentaciji. Odmah bih bio suspendiran, ostao bih bez ugovora i novca. A naš je ugovor uključivao i prilično velik otkup u slučaju da mi Unicaja ne produži onu ‘jedan plus jedan’ varijantu.”

“Mi smo se u Hrvatskoj nekako naviknuli na to da jedan dan nešto kažeš, a sutra to pogaziš bez posljedica. U Španjolskoj to baš nije tako, jako se pazi na svaku riječ.”

Na pitanje što dalje u nastavku karijere, Jasko je pomalo tajanstveno prozborio:

“Iskustvo me je naučilo da ni jedan posao nije za podcjenjivanje.”

Izbornik se sada može mirno posvetiti reprezentaciji. Iako je hrvatska javnost s pravom bila zabrinuta, na kraju se ipak pokazalo da je hrvatski košarkaški savez cijelo vrijeme imao svog aduta u rukavu. Nadam da će i naši reprezentativci izvući pokojeg u utakmicama koje su pred njima na Europskom prvenstvu.

Related Articles