Otkazao i Marko Popović!

Array

Nakon Zorana Planinića i Marko Popović je otkazao svoj nastup na predstojećem EP u Sloveniji. Prenosimo njegovo priopćenje u kojem objašnjava svoje razloge zbog kojih neće moći biti dio momčadi na Eurobasketu:

Reprezentaciji se nažalost neću moći priključiti isključivo iz osobnih razloga, odnosno zdravstvenih problema koje sam imao protekla tri mjeseca. Jedna ozljeda, pa druga koja se još nadovezala na prvu, uglavnom zadnja tri mjeseca niti treniram niti igram utakmice spreman, već pod injekcijama i veliko je pitanje kako ću završiti ovu sezonu.

Ne mogu biti član reprezentacije na ovakav način, tražiti poseban status, bilo bi to nekorektno od mene prema izborniku i svim ostalim igračima. Ovome nije razlog niti savez niti izbornik, za mene je nevažno tko je izbornik, bio to Spahija, Anzulović ili Repeša meni je sasvim svejedno, ja nisam igrao ni za savez ni za izbornika već za Hrvatsku reprezentaciju.

Što se tiče nastupa na Eurobasketu, ako ostane na onome što se dogovaralo prošle sezone, napravilo se puno toga na bazi ljudskosti, što je najvažnije, nakon toga se može raditi na terenu. Ako se odazovu svi na koga Repeša računa mislim da se može napraviti dobar rezultat. Na sve utakmice treba ići sa samopouzdanjem, napraviti jedne dobre pripreme, u što sam uvjeren da će se s Repešom napraviti, i ja im želim svu sreću.

Nažalost, bit će mi jako teško gledati utakmice na televiziji, ali tako je to.” Rekao je Marko Popović.

Nadamo se da je ovo bilo ujedno i posljednje otkazivanje izborniku Jasminu Repeši te da će naše reprezentativce u širokom luku zaobići ozljede koje bi ih udaljile od željenog plasmana na Europskom prvenstvu.

Related Articles