Repeša: Ja i inače puno rotiram

Array

Nakon jučerašnje pobjede protiv Galatasaraya u dva produžetka kojim se Cedevita plasirala u finale, pred novinare je nakon utakmice izašao Jasmin Repeša dok je njegov kolega Ergin Ataman nije smatrao potrebnim da se pojavi na presici. Jedini je od trenera koji je to napravio na turniru.

Ataman i inače, dok vodi susrete na ovom turniru izgleda kao da je na izletu u Zadru, a ne na pripremnom turniru prije samog početka sezone. Tokom cijelog susreta sjedi na klupi, a dok je time out, ustane nacrta pokoju akciju na tablu i progovori rečenicu, najviše dvije.

Trener Cedevite, Repeša s druge strane ljut je na novinare zbog nekih tekstova koji su objavljeni tokom i nakon Svjetskog prvenstva, a na jučerašnjoj presici čak se i našalio na svoj račun.

Vaši prvi dojmovi nakon pobjede u dva produžetka i plasmana u finale

Mislim da smo imali periode zaista dobre igre i periode slabe igre. Onako kako smo otvorili utakmicu, to je model kako želimo da igramo. Mislim da je Zubčić ušao nedovoljno koncentriran, imao je jednu izgubljenu loptu pa drugu, napravili smo dva faula na 15 metara od koša. Prema situaciji koja je izgledala na terenu, prva četvrtina je trebala završiti osam ili deset poena razlike za nas. Bez obzira na sve mislim da smo dobili jednog odličnog protivnika koji je igrao top osam prošle godine u Euroligi. Zadovoljni smo da smo u finalu, puno smo se potrošili protiv Galatasaraya, ali zato služe pripreme.

Puno ste rotirali na visokim pozicijama, kako ste zadovoljni mladim igračima Markom Arapovićem i Karlom Žganecom, upitao je naš novinar Vladimir Ivanković, na što se Repeša počeo smijati i odgovorio:

Ja i inače puno rotiram i nisam htio da odustanem od toga. Igrali su protiv Euroligaša i igra uopće nije trpila sa njima na terenu. Što je bitno oni su perspektiva kluba i naša je odluka da ih dovedemo, da im damo prostor da igraju dobro i jednom i drugom je sigurno dobro da igraju na ovakvom nivou sa ovakvim protivnicima.

Lovro Mazalin protiv Galatasaraya nije igrao, rotirali ste samo dvojicu.

Lovro Mazalin finale počinje u petorci, rekao je za kraj trener Cedevite.

Related Articles