Zadru pobjeda nad Galatasarayem i peto mjesto

Array

Košarkaši Zadra u trećem i posljednjem susretu na turniru došli su do svoje prve pobjede. Bolji su bili od Galatasaraya rezultatom 75:67, a do pobjede su ih nosili sjajni Josip Sobin i Ive Ivanov koji su postigli ukupno 43 poena.


Zadar – Galatasaray 75:67 (17:11, 39:31, 56:49)

Zadar: Sobin 23, Ivanov 21, Bašić 9, Bošnjak 9, Širko 6, Florence 5, Kraljević 2, Segarić, Vraneš, Šango, Ramljak, Jurica.

Galatasaray: Smith 20, Vougioukas 12, Micov 10, Aradori 8, Erceg 5, Jawai 5, Pocius 4, Guler 2, Gonlum 1, Aldemir, Arar.


Zadar je od početka susreta imao inicijativu, krenuli su odlučnije, angažiranije i bolje, posebno pod košem gdje su veliki “nered” radili Sobin i Ivanov. Nakon prvih deset minuta Zadar je imao potpuno zasluženih 17:11.

Galatasaray se uspio približiti u drugoj četvrtini, ali ubrzo je Zadar konsolidirao redove i povisio vodstvo na pet-šest koševa razlike. Treba spomenuti da su u drugoj četvrtini na terenu u dresu Zadra zajedno bili mladi Lovre Bašić i Ivan Vraneš. odigrali su hrabro i na rezultatu se nije poznalo njihovo iskustvo, a Vraneš je čak sudjelovao u jednoj lijepoj akciji.

Prvih pet minuta treće četvrtine bilo je potpuno na strani Galatasaraya koji je krenuo serijom od čak 11:0 i poveo s 39:42. Probudili su se tada Zadrani nošeni navijanjem 2000 najvjernijih navijača koji su uvijek uz klub i do kraja četvrtine vraćaju vodstvo, imali su 56:49.

Posljednju četvrtinu Galatasaray je na tri minute do kraja uspio izjednačiti rezultat na 64:64, ali završnica susreta bila je potpuno na strani Zadra koji utakmicu zaključuje serijom 11:3 i na kraju slavi protiv renomiranog Euroligaša, Galatasaraya.

Do pobjede ih je nosio Sobin s 23 poena i devet skokova dok je Ivanov dodao 21 uz tri skoka. Treba spomenuti i dobre role Bašića, Domagoja Bošnjaka i Henrika Širka. Kod Galatasaraya Nolan Smith 20.

Related Articles