Repeša: “Limoges je odlična ekipa”

Array

Igrači Cedevite večeras u Limogesu traže prvu pobjedu ove sezone u Euroligi. Poslije prošlotjedne škole košarke od strane Unicaje, ovo je možda ipak protivnik po mjeri za momčad Cedevite, za koju sigurno neće nastupiti Roko Ukić i Marko Tomas:

To su nam dvojica igrača kojikoji jedini imaju neko ozbiljnije iskustvo igranja Eurolige u našoj momčadi. Mi imamo puno debitanata u Euroligi, a oni igrači koji već jesu igrali u Euroligi su odigrali nešto malo. Sigurno da je faktor iskustva u svakome, pa i u ovome veoma bitan. Nedostaju nam Ukić i Tomas, no pred utakmicu moramo dobiti pozitivne vibracije i poruke  te moramo iz ove ekipe izvući maksimum koji se može.

Limoges je jako fizička ekipa, jaka pod košem, ali s nekoliko sjajnih vanjskih igrača. Našoj košarkaškoj javnosti je zasigurno najpoznatiji Leo Westermann, koji je ove sezone prešao iz redova Partizana u Limoges, upravo zbog mogućnosti igranja Eurolige, a Cedevita će morati nekako nadoknaditi izostanak Tomasa i Ukića kroz kreaciju Gordića i Frana Pilepića. Oni moraju biti pokretači svega u današnjoj utakmici. Repeša o Limogesu kaže:

Limoges je odlična ekipa, možda i jedna od najjačih francuskih ekipa zadnjih godina. Imaju nekoliko igrača koji mogu igrati na najvišoj razini i sigurno će biti veoma teško. Na gostovanju kod Maccabija dugo su bili u utakmici. Ako se dobro sjećam, do nekih 48:48, a onda se Maccabi odvojio. U Francuskoj su do zadnjeg kola bili neporaženi i lagano su dobili sve utakmice. Mislim da putovanje u Tel Aviv sigurno nije bilo lagano i nakon povratak u Limoges put u Le Havre (ondje su gostovali u 5. kolu francuske lige; op.a.) ih je malo poremetio.

Gledao sam tu utakmicu. Bili su malo umorni i strašno su oscilirali. Početkom zadnje četvrtine bili su na -20, a onda su na 2:06 min. do kraja došli na 73:73. Dobro su posložena momčad s puno dobrih šutera i ne čeka nas lagana utakmica. Igrao sam u Limogesu, to je dobro naglašen domaći teren.

Limoges i Alba Berlin su možda najveće šanse Cedeviti da pokuša ove sezone izboriti Top 16, ali Repeša se s tim ne slaže:

S rosterom koji imamo mi svaku utakmicu gledamo na identičan način. Bitno je da mi s naše strane damo sve od sebe i da svaki od momaka iskoristi priliku koja mu se ukazuje. To je jedini ispravan put u igranju i razmišljanju. Do utakmice imamo još dva treninga da finiširamo pripremu. Nejasnoća neće biti, a hoćemo li imati kvalitetu da odgovorimo jednoj takvoj utakmici ćemo vidjeti.

Utakmica je na rasporedu večeras u 20:00.

Related Articles