Repeša: Momčadska igra je ključna

Array

Dvojica hrvatskih košarkaških trenera Žan Tabak i Jasmin Repeša pobjedama su otvorili drugi dio euroligaškog natjecanja.

Repešina Malaga je u 1. kolu Topa 16 savladala Brose Baskets 85-82, dok je Tabakova Caja Laboral bila bolja od aktualnog europskog prvaka Olympiacosa 82-74.

“Prvo, sretan sam što smo pobijedili jer je bilo jako teško natjerati igrače da vjeruju da mogu pobijediti Olympiacos nakon što su već izgubili dvije utakmice od njih. Izvan momčadi su ljudi govorili da ne možemo, ali mi smo u momčadi bili jako mentalno spremni za ovu utakmicu. Nadalje, vrlo sam sretan s našom obranom, ne u cijeloj utakmici, ali u određenim dijelovima. Obrana je funkcionirala i znali smo što moramo raditi. Ono što mi se nije svidjelo je što smo u nekim dijelovima susreta bili mekani. Moramo raditi svakodnevno na našoj agresivnosti” rekao je Tabak nakon susreta za službenu web-stranicu Eurolige.

S druge strane, Repeša je nakon tijesne pobjede nad Brose Basketsom rekao:

“Bila je to teška utakmica, kao što smo očekivali, protiv sjajne momčadi koja nikad prije nije izgubila u Malagi. U početku smo puno šutirali i bili smo iznenađeni Fordovom učinkovitosti iako smo znali da Bamberg ima sjajne šutere. U drugom smo se dijelu popravili, posebice u ofenzivnom skoku koji je bio važan za pobjedu. Svaka će utakmica u Topu 16 biti teška i moramo igrati kao momčad, sa kemijom. Nemamo zvijezde, pa je važno da igramo energično, onako kako su Dragić, Vidal i Panko sada igrali.”

Related Articles