Repeša prekrižio Drapera, Bilana, Tomića, Šarića…

Array

Dva tjedna prije prvog okupljanja hrvatskih reprezentativaca u Svetom Martinu na Muri, izbornik Jasmin Repeša skratio je popis reprezentativaca na koje računa u kvalifikacijama sa 24 na 15, pritom prekriživši desetoricu igrača (Planinić, Bilan, Radošević, Tomić, Šarić, Perić, Rozić, Vrbanc, Vladović i Draper), a preostalim kandidatima pridružio je Pavla Marčinkovića, koji se jedini uspio probiti kroz filter B reprezentacije.

U već spomenutom Svetom Martinu na Muri, hrvatski se reprezentativci okupljaju u nedjelju 15. srpnja, odakle nakon tjedan dana odlaze u Osijek. U gradu na Dravi ostaju do 30. srpnja, a pritom će odigrati dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Švicarske.

Potom će naši reprezentativci od 03. do 06. kolovoza nastupiti na turniru u Ljubljani pod nazivom “EX-YU Cup“, te u Poreču nekoliko dana kasnije odigrati dvije ogledne utakmice s Italijom. Završno brušenje forme odraditi će se u Širokom Brijegu i Makarskoj, u kojoj će naši reprezentativci odigrati i prvu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2013, protiv Cipra 18. kolovoza.

Popis reprezentativaca:

Braniči: Krunoslav Simon, Fran Pilepić, Roko Leni Ukić, Marko Car i Rok Stipčević

Krila: Damjan Rudež, Ivan Ramljak, Bojan Bogdanović, Luka Babić, Pavle Marčinković i Damir Markota

Centri: Stanko Barać, Luka Žorić, Lukša Andrić i Goran Suton

Related Articles